Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

ŠKOLOVANJE BOGOSLOVA  

DSCF0546.JPGO misijskim zvanjima Papa kaže da se »katolički život jednoga naroda mjeri žrtvama koje dobrovoljno preuzima na sebe i snosi za misije«. Tu žrtvu on traži od svih i napominje: »Ako siromašna biskupija pomaže drugu siromašnu biskupiju, nipošto se neće dogoditi da zbog toga postane oskudnija, jer se Bog ne da u velikodušnosti nadmašiti.«
U studentskom svijetu već se od Bologne nadalje naglašava upravo ta razmjena studenata kao bogatstvo ne samo za njih nego i za zemlje iz kojih dolaze i u kojima studiraju. Ne vrijedi li to kud i kamo više za Crkvu i svećenička zvanja! Također se nadamo da će biti puno više onih koji će pomoći stipendirati bogoslove u njihovim misijskim zemljama kako se ne bi dogodilo da niti jedan ne odustane od svećeništva jer za to nije imao materijalnih mogućnosti.
Papa se i ovdje izravno obraća svojim biskupima, ne prežući reći da od rada na misijskoj svijesti, na misijskim zvanjima neće biti plodova »ako mjesni ordinariji blagohotno ne podupiru nastojanje« onih koji na tome polju rade. Njegovi će nasljednici sve više naglašavati suodgovornost i odgovornost svakoga svećenika i svakoga krštenika za širenje radosne vijesti.
 
  • Djelo za širenje vjere
  • Djelo Sv. Djetinjstva
  • Djelo Sv. Petra
  • Misijska zajednica

Povratak