Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Svjetski dan misija 2013.  

Ovogodišnja proslava Svjetskog dana misija je na nedjelju 20. listopada 2013., pod naslovom uzetim iz poruke pape Franje: Naviještanje evanđelja trajna je zadaća Crkve.
 
Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i ovaj put pripremila je brojne liturgijsko-animacijske materijale koji će svima pomoći da dobro pripreme i proslave sam Svjetski dan misija, a koji će zasigurno poslužiti za cjelogodišnji misijski pastoral u župnim zajednicama.
 
Pripremljeni i poslani svim župama su:
  • 2 brošure s kompletom materijala pod naslovom Liturgija i Animacijski materijali
  • A3 i A2 plakat za Misijsku nedjelju, i
  • letak za Misijsku nedjelju.
 
U kompletu materijala pod naslovom Liturgija nalazi se Papina poruka za Svjetski dan misija, zatim meditacije i molitve vjernika za svaki dan u tjednu uoči Misijske nedjelje, liturgija te prijedlog homilije i molitve vjernika za Svjetski dan misija. Uz ovo, u brošuri se nalazi i važan znanstveni doprinos za misijski pastoral na temu Misijska zajednica, pismo misionarke iz Ekvadora i vrijedan prijedlog za klanjanje.
 
U brošuri pod naslovom Animacijski materijali pronaći ćete različite dokumente koji će pomoći u animaciji misijskog pastorala u župnim zajednicama tijekom cijele godine. Radi se o župnim katehezama, razmišljanju uz misijsku krunicu, te radionica i igrokaz na temu misija. Tu su i ideje za organizaciju misijskog dana u školi, i dr.
 
Svi ovi materijali trebali bi pomoći u organiziranju Misijske župne zajednice, grupe vjernika zaljubljenih u misije, koja će postati duhovni kvasac i šansa za sva buduća misijska nastojanja u župi. Ljubav prema misijama je velika snaga u redovitom životu jedne kršćanske zajednice.
 
Materijale smo napravili u zajedništvu s Papinskim misijskim djelima iz Bosne i Hercegovine.

Materijale možete preuzeti ovdje:
Plakat
Liturgija
Animacijski materijal
Letak

Povratak