Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Svjetski dan misija 2018  

Povodom 92. Svjetskog dana misija Papinska misijska djela Hrvatske i BiH pripremile su radni materijal za animaciju misijskog pastorala. Radi se o dokumentima koji pomažu u oblikovanju misijske duhovnosti vjernika. Geslo ovogodišnjeg dana je „Zajedno s mladima donosimo evanđelje svima“.
 
Uz plakat, prigodni letak s pričom naših misionarki iz Ekvadora pripremljena je i brošura.
U brošuri se u prvom dijelu nalazi Papina poruka mladima za Svjetski dan misija i Apostolat molitve, a i središnja je tema ove knjižice u duhu misija i mladih. U drugom, liturgijskom dijelu, su sva misna čitanja tjedna prije i samog Svjetskog dana misija, s prijedlozima homilija koje su pisali naši misionari. Pridodan je i prijedlog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu. U svojem trećem dijelu dokument sadrži katehezu, misijsku radionicu, meditaciju na otajstva Misijske krunice i kreativna radionica. Na kraju je Dodatak u kojem su različite korisne informacije o Papinskim misijskim djelima i najava izvanrednog mjeseca misija za cijelu Crkvu u listopadu 2019. godine.

Hrvatska i BiH u četvrtak mole za misije svijeta
U četvrtak, 18. listopada 2018. središnje klanjanje u pojedinim gradovima organizirala su Papinska misijska djela pojedinih nad/biskupija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u suradnji s Uredima za mlade.

Materijale možete preuzeti ovdje:
plakat
brošura
letak
molimo za misije svijeta

Povratak