Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Iz života naših misionara  

Ekvador - Put svjetla

Piše: s. Lenka Čović

Čitamo na početku Knjige postanka da je, kad je Bog stvarao svijet, sve bilo dobro. Raj živimo i iskusimo kada živimo u skladu s Bogom, sa samim sobom, s osobama koje nas okružuju i s prirodom. Božji plan je da čovjek živi sretan i miran život, navješćujući i izgrađujući njegov plan ljubavi za čovječanstvo. Ali čovjek iskusi i drugu stvarnost, stvarnost grijeha, koji nas udaljuje od Boga, stvara nutarnji nemir i tamu. Ja bih ga nazvala – podzemlje, gdje nema svjetla, nade, sreće, slobode…

Objavljeno | 23.3.2021.

Pročitaj više


Haiti - Misijski pohodi

Pišu: s. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović

Dragi prijatelji misija! 
Uvijek smo radosne kada s vama možemo podijeliti neke od događaja u našoj misiji. A kako i ne bismo, kada zahvaljujući vašemu odricanju i žrtvi mi možemo drugima pružiti pomoć. Tako se Božja ljubav širi i svi postajemo sudionici njegove ljubavi – vi koji dajete, mi koji dijelimo i oni koji primaju.

Objavljeno | 23.3.2021.

Pročitaj više


DR Kongo - „U Boga je spasenje moje i slava“

Piše: s. Erika Dadić

Sretna sam da vam se mogu javiti i izraziti svoju iskrenu zahvalu svima vama, kao i svim dobročiniteljima misija. Bog je divan, on nas neizmjerno voli. Nakon 47 godina mojega misionarskog života i rada u dragoj mi Africi, konkretno u Demokratskoj Republici Kongo, mogu sa psalmistom uskliknuti: „U Boga je spasenje moje i slava. Bog mi je hridina silna, utočište.“ (Ps 62, 8)

Objavljeno | 23.3.2021.

Pročitaj više


Povratak