Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Haiti–Stepinčevo i dolazak nove misionarke  

Objavljeno | 25.2.2015.

Zemlja daleka, siromašna i suncem obasjana, ali i darom hrvatskog naroda obdarena sirotištem "Cardinal Stepinac Children's Home", proslavila je svojega nebeskog zaštitnika.
Za taj svima nama drag dan pripremali smo se devetnicom, napose molitvom i adoracijom u kojoj su sudjelovala djeca i sestre. Posebnu svečanost imali smo na sam dan Stepinčeva, slaveći svetu misu, pod kojom smo molili za sve one koji žive i djeluju u ovoj misiji, ali i za sve one koji svojim molitvama i materijalnim dobrima potpomažu naše djelovanje.

Svetu misu slavio je o. Jackson Fabius, redovnik montfortanac, koji se potrudio i pripremio sadržajnu propovijed o životu i djelovanju kardinala Stepinca, upoznavši djecu i osoblje s njegovim likom i svetim životom.
Posebnost toga dana bio je blagoslov slike kardinala Stepinca i njezino postavljanje u kući u kojoj djeca borave. Radosti i pjesmi nije bilo kraja! Proslavili smo i imendan malog Widsona, koji je prije dvije godine dobio i kršteno ime Widson Alojzije, a spomenuli smo se i rođendana s. Liberije. I tako je kod nas u jednomu danu bilo puno radosti! Kad Bog umnaža radost, onda ona ne samo da bude dvostruko veća, nego stostruko čemu smo i mi sami svjedoci.
Srce nam je posebno zaigralo kada je spomenuo da poput kardinala Stepinca trebamo moliti i imati vjeru, da bismo imali snagu, hrabrost i cilj. Da bi djeci lakše objasnio kako to sve imati, uzeo je primjer života u Haitiju, u kojem ovih dana ima mnogo nereda, štrajkova i gdje izlazak na cestu, dok su prosvjedi, može stajati života.
Haiti-Stepincevo-05.jpgProsvjeduje se zbog trenutne političke situacije, koja nije nimalo sjajna. K tomu je nastao štrajk zbog velike cijene goriva, koja je ovdje dva puta veća nego u Americi. Dok narod umire od gladi, drugi se, nažalost, na njihov račun bogate. Ta teško razumljiva situacija stvorila je velike štrajkove, a štrajkaši su blokirali ceste, palili gume na cesti, uništavali automobile i napadali prolaznike. Jedan student je nedužno izgubio život boreći se za bolji život u svojoj zemlji.
Nama redovnicama služavkama Malog Isusa u misijskom djelovanju pridružila se 3. veljače 2015. i s. Mirjam Filipović, služavka Kristova, koja svojim životom i darovima želi u zajedništvu s nama služiti Kristu u ovoj potrebitoj i napuštenoj djeci.
Vjerujemo da je za to zajedništvo misionarskog djelovanja zaslužan sluga Božji Josip Stadler, ujedinivši našu ljubav i služenje u dalekom Haitiju po karizmi koju nam je u baštinu darovao.
 
S. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik
 


Povratak