Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Ruanda–Polnoćka u novoj crkvi  

Objavljeno | 8.1.2018.

Piše don Danko Litrić
 
Dragi prijatelji misionara!
Započeli smo vrijeme došašća. To je vrijeme pripreme za dragi nam blagdan Isusova rođenja. Ondje kod vas zima pritišće. Sunce je sve niže. Ponegdje se bijeli od snijega.
Kod nas u Ruandi sunce je otišlo malo na jug. Mala kišna sezona. Iza kiše sunce peče – kako je to lijepo uredio naš Stvoritelj! Grah je u cvatu, stvaraju se mahune. Siromasi se vesele što će biti zrnja graha za božićni ručak.
 

Ja obilazim bolesnike. Treba ih na vrijeme posjetiti, da i oni osjete da ih Isus ljubi. Želim što prije završiti posjete, jer pred sam Božić imat ćemo puno posla. U pripremi je više od 100 vjeroučenika koji se spremaju za krštenje, za svetu potvrdu ili za kršćanski brak.
Ove godine posebno sam zauzet završetkom gradnje naše crkve Marije Pomoćnice. Zatvaraju se prozori i vrata. Polažu se pločice u crkvi. Boje zidovi. Uređuje se struja i razglas. Velika nam je želja zapjevati Slavu Bogu na polnoćki – u novoj crkvi. To ne znači da će biti sasvim dovršena – ostat će još dosta toga što još treba srediti u crkvi, okolo nje i u dvoranama ispod nje. Blagoslov je predviđen na blagdan sv. Ivana Bosca, 31. siječnja 2018.
Tako vruće želim zapjevati s našim vjernicima Slavu upravo na Božić u novoj crkvi. To će biti na slavu Isusu, koji nam se rodio na Božić, a rodila ga je Majka Marija – kojoj moramo zahvaliti na mnogim čudesima da smo mogli sagraditi Božji hram na našem brežuljku! Velika mi je želja i molitva da se Isus rodi u srcima svih stanovnika našeg brežuljka Kimihurure, našeg grada Kigalija i cijele Ruande! Nadam se da će Gospa privući mnoge k svome Sinu.
Ovim mojim pismom želim podijeliti svoju radost s vama, dragi prijatelji – sa svima koji su se molili s nama Gospi da nam pošalje dobrotvore, kao i svima koji su mogli dati svoj dar za to divno Marijino djelo! Jedno posebno hvala svim dragim svećenicima koji su me primili kao Marijina prosjaka u svoje župe i omogućili da njihovi vjernici pomognu u izgradnji Marijina hrama. Slavimo Boga Stvoritelja, koji nam je dao moć stvaranja. Slavimo Ljubav, koja rađa u našim srcima ljubav koja mijenja svijet.
Na drugi dan Božića, na Stjepanje, imat ćemo u novoj crkvi Božić za bolesnike, za siromahe, za stare – da i oni dožive radost Isusova rođenja – da vide da ih Isus po nama ljubi! To je pravi Božić – dan radosti, kad će zdravi nositi svoje bolesnike ili ih voziti na biciklu, na motoru ili autom. Kršćani, koji mogu, dat će siromasima malo riže, soli, šećera ili kakvu odjeću, a i mi ćemo nadodati što bude falilo, zahvaljujući vama koji nam dajete od svojega da mi možemo podariti njima.
Sa svim svojim prijateljima žarko ćemo moliti Gospu za svakoga od vas, da s Isusom budete sretni u novoj 2018. godini.
SRETAN BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA GODINA!
 
Zahvalan
don Danko Litrić, milošću Božjom misionar u Ruandi


Povratak