Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Ruanda – Hvala i čestitka iz Ruande  

Objavljeno | 28.4.2017.

Piše don Danko Litrić
 
Dragi prijatelji misionara!
Evo me opet k vama iz Ruande – pred Uskrs.
U ovo vrijeme korizme i pripreme na najveći kršćanski blagdan želim vas sve pozdraviti, zahvaliti za vašu dobrotu i ljubav kojom me pratite u mom misionarskom poslanju.
 

Tijekom prošle godine mnoge župe, misijske zajednice i pojedinci poslali su mi svoje darove po raznim nakanama posredstvom nacionalnih uprava Papinskih misijskih djela u Zagrebu i Sarajevu. Ja ih ne znam, ali Isus i Gospa ih znaju – a radi njih i njima u čast sve i radimo.
Zato vam sada iz Ruande, moje druge domovine, želim reći iskreno HVALA!
Hvala za vaše molitve i žrtve koje upućujete za mene i moje prijatelje u Ruandi. Molitva nas povezuje s našim Nebeskim Ocem, s Isusom Spasiteljem, s Majkom Marijom – i međusobno, bilo gdje bili. Darovi su plod vjere i djelotvorne ljubavi s kojima nas pratite u našem misijskom radu. Ispunjaju me velikom radošću. Sretan sam što sam član Katoličke crkve u Hrvata, koja me ni nakon trideset i šest godina nije zaboravila!
Početkom ove godine započeli smo u Ruandi novu školsku godinu, a mnoga djeca nemaju za školarinu, za uniformu i za ostali pribor. U zatvorima čame mnogi nedužni – među njima i nedužni svećenici, moji prijatelji. Tako bih želio razveseliti ih za Uskrs, da mognu pojesti tanjur riže. Puno ih je. To činim godinama za velike blagdane: Božić, Novu godinu, Uskrs, Veliku Gospu i Sv. Malu Tereziju. Naučeni su na to i raduju se svi, i katolici i ostali s njima. Nismo svemogući, ali Bog je svemoguć po dobrim ljudima pa pomažemo koliko možemo.
Ujedno vam se želim zahvaliti uime naših đaka: male djece dječjeg vrtića, naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca – njih oko 1200! – kao i oko tri tisuće naših vjernika u našoj četvrti Kimihururi, gdje gradimo crkvu u čast Marije Pomoćnice. I oni će znati da kod nas postoje dobri ljudi koji misle na njih i pomažu im u njihovim potrebama. Crkva, koja ima svrhu naviještanja istine o Bogu, o svijetu i o čovjeku, koju nam je donio Isus Krist, služit će im – sa svim svojim aulama, prostorijama i uredima – kao prava i najbolja škola dobrote i čovječnosti.
Ja sam ponosan kao misionar Hrvat što će po vašim darovima biti u njoj ugrađeno veliko hrvatsko srce ljubavi.
Ujedno vas želim obavijestiti da naša crkva polako raste uvis. Došla je pod krov. Istina, ide malo sporije nego smo predviđali, ali dovršenje je uvjetovano prilivom darova.
Preporučujući se i dalje vašoj dobroti, zajedno sa svojim prijateljima molimo našu Nebesku Majku Mariju Pomoćnicu da vam izmoli sve potrebito milosti – da možete i dalje pomagati misije. Neka nam pomogne tako živjeti, kroza sve muke i križeve ovog života, da bismo mogli zajedno vječno sretni biti u raju. SRETAN USKRS! Zahvalan don Danko Litrić, misionar u Ruandi
 


Povratak