Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Salomonski Otoci–Svećeničko ređenje mladomisnika iz Misije Buma  

Published | 2/16/2018

Piše s. Marta Augustina Nikolić
 
Zahvaljujući dragomu Bogu, u prosincu smo imali dvije mlade mise u našoj nadbiskupiji. Jedan od mladomisnika je iz naše Župe Buma. Nadbiskup Adrian Smith, koji je predvodio liturgijsko slavlje, te svećenici, bogoslovi, rodbina i prijatelji bili su smješteni u našoj misiji. Roditelji su dopratili svojeg sina Kennedyja i predali ga nadbiskupu, odnosno Crkvi.


Obred samog ređenja bio je izrazito lijep, a pjevanjem litanija molili smo da Kennedy bude dobar svećenik i uzor svojemu stadu. Nakon svete mise nadbiskup je pozvao roditelje da im sin svećenik podijeli mladomisnički blagoslov i sam je kleknuo kraj njih za blagoslov. Sretni roditelji nisu mogli sakriti suze radosnice. Nakon euharistijskog slavlja vjernici su također pristupili primanju mladomisničkog blagoslova. Dugo je trajalo, mislim da je mladomisniku, kao i Mojsiju, trebalo pomoći držati ruku. Da bi slavlje bilo dostojno, za misno ruho se pobrinula s. Ruža. Na oltarniku je bio napisan mladomisnikov moto: „Gospodine, lice tvoje tražim“.

2018-02-Solomonski-otoci_Svecenicko-ređenje3.JPG

Nakon završetka euharistijskog slavlja svi su pošli na zajednički objed. Iako je nakratko počela padati kiša, brzo je prestala, a ostatak dana bilo je lijepo i ugodno vrijeme. Ljudi su se veselo zabavljali, uz neizostavne domaće plesove.
Samo ću se kratko osvrnuti na božićno vrijeme, koje je bilo u pravome misionarskom duhu. Kao što su Josip i Marija tražili smještaj, tako smo i mi vozili trudnice u rodilište da bi njihova novorođena dječica sretno došla na ovaj svijet. Bila su četiri poroda.
Sve čitatelje i prijatelje misija po valovima Pacifika srdačno pozdravljaju sestre milosrdnice iz Bume!


Back