Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Zambija - MIVA auto stigao u Misiju Njoko/Nawinda  

Objavljeno | 17.3.2020.

Piše don Boris Dabo

Nakon duga putovanja i carinskih procedura konačno je očekivani terenski auto stigao na odredište u Misiju Njoko/Nawinda u Zambiji. 

Dolazak auta u misiju silno nas je sve obradovao, jer će nam pomoći u redovitim pastoralnim obvezama posjećivanja kršćanskih zajednica u bližim i daljim postajama, kao i u širenju evangelizacijske aktivnosti u novim selima, u održavanju i nadgledavanju seoskih škola i misijskih bolnica te obilasku siromaha. Sav taj svijet treba i dalje podržavati u njihovoj vjeri, treba ih posjećivati u njihovim crkvicama, koje su rasprostranjene i na udaljenostima od nekoliko desetaka kilometara, treba i dalje evangelizirati i dopirati do onih sela koja još nisu čula za Isusa Krista. To je teret i izazov, nada i bojazan, ali i radost, uzbuđenje, jer u dobru vozilu mogu stići do svih tih ljudi. Veličina svake misijske postaje mjeri se desetcima kvadratnih kilometara, koji su ispresijecani rijekama, šumama, ravnicama, nastanjeni siromašnim ruralnim stanovništvom, raštrkanim u bezbroj malih sela, s oskudnim školovanjem i zdravstvom, vrlo često gladnim zbog čestih suša, kao što je to bila prošla godina. Terenskim vozilom možemo dopremiti i hranu svima onima koji od nas mole pomoć.
I zato neka svima vama koji ste nam darovali auto to bude na ponos i donese vam blagoslov. Hvala svima koji ste svojim doprinosima ili preko župa sudjelovali u Akciji „MIVA“ („Misijska vozila“) Papinskih misijskih djela. Na nama je da vam se svojim marljivim misijskim radom odužimo i Bogu zahvalimo.  


Povratak