Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Iz života naših misionara  

DR Kongo - Živimo baštinu

Piše s. Romana Baković
 
Dragi čitatelji, radosna sam što upravo putem Radosne vijesti mogu s vama podijeliti milosno iskustvo iz života i rada s dragim kongoanskim narodom, s kojim dijelim kruh svagdašnji još od 1974. godine. Gotovo sam postala Kongoanka hrvatskog podrijetla. Po ljubavi koja me spaja s te dvije domovine, s dva naroda, može se i tako reći.

Objavljeno | 31.7.2020.

Pročitaj više


Benin - Covid-19

Piše s. Jacinta Petrović

Lijep pozdrav iz Benina! Mi smo ovdje još pod „disciplinom“ koronavirusa, a dokad će to trajati, ne znamo. Koronavirus došao je u Benin sredinom ožujka s jednim putnikom Benincem koji je došao na odmor da bi s obitelji proslavio Uskrs. I po dolasku na aerodrom odmah su ga odveli u bolnicu u izolaciju. S time je počelo ono pravo: uzbuna, panika i pitanje što i kako. 

Objavljeno | 30.7.2020.

Pročitaj više


Albanija - Pomozite nam da im možemo pomoći

Piše s. Jeronima Juroš
 
Redovnice družbe Kćeri Božje Ljubavi došle su u Albaniju 1992. godine. Prvu zajednicu otvorile smo u Lacu, gdje sam ja još uvijek. Kad smo došle, bilo je veliko siromaštvo, kako materijalno tako i duhovno. Živjele smo u jednome starom franjevačkom samostanu i radile smo zajedno s ocima franjevcima. Suradnja je bila izuzetno dobra. I danas imamo dobru suradnju, iako su se mnoge prilike promijenile. 

Objavljeno | 24.7.2020.

Pročitaj više


Povratak