Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Misijska narukvica  

Objavljeno | 18.2.2019.

Misijska akcija „Snaga riječi koja mijenja svijet“
 
Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj potiče na akciju „Snaga riječi koja mijenja svijet“ tijekom koje će nuditi misijske narukvice, kako bi putem hrvatskih misionara, diljem svijeta pomogla u očuvanju djetinjstva. 

Svaka promjena u svijetu kreće od pojedinca, stoga je cilj ove akcije malim djelima ljubavi pomoći djeci da ostanu djeca;  vratiti im vjeru, darovati ljubav, probuditi nadu, omogućiti im obrazovanje i igru – ono što svako dijete treba. 
 
Misijske narukvice predstavljaju ta djela ljubavi, odnosno probleme koje želimo pomoći riješiti. 
 
Zelena narukvica, narukvica vjere, predstavlja gladnu djecu diljem svijeta;
Crvena narukvica ljubavi - djecu bez roditelja;
Žuta narukvica nade - bolesnu djecu;
Plava narukvica je narukvica znanja;
Bijela narukvica igre predstavlja svu djecu koja su prisiljena raditi ili ratovati kako bi preživjela.
 
Riječ koju odaberete na narukvici neka i vama bude poticaj da se nikada ne prestanete igrati, da rastete u znanju, da nikada ne gubite nadu, da darujete ljubav i uvijek imate vjere jer divno je što postojite i imate priliku vratiti radost postojanja onima koji su ukras i budućnost ovog svijeta – djeci!
 
Uz to, ​Nacionalna uprava, želeći približiti slijepim i slabovidnim osobama misijsko djelovanje, odlučila je natpise na narukvicama napisati i na brailleovom pismu. 
Misijske narukvice mogu se naručiti u Nacionalnom misijskom uredu, Ksaverska cesta 12a, putem telefona 01/5635 055, elektroničke pošte missio.croatia@misije.hr ili u inboxu službene Facebook stranice
 
Svakome tko pomogne jednu od ovih naših akcija donacijom od 5 kn darujemo misijsku narukvicu.
Hvala vam što ćete nositi misijske narukvice i širiti priču o našim misionarima!


Povratak