vatikan.va hbk.hr PMD

Misijski kalendar za 2018.  

Objavljeno | 10.10.2017.

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj izdala je misijski kalendar za 2018. godinu.

Kalendar s 12 listova donosi mjesečne misijske nakane Apostolata molitve sa slikama svetaca i blaženika, uz koje se nalaze i fotografije s motivima iz misijskih krajeva iz cijelog svijeta.

Kalendar prati važne dane tijekom godine koji su posebno misijski obilježeni: spomendani zaštitnika misija, Svjetski dan misija (Misijska nedjelja) u listopadu, Dan Papinskoga misijskog djela sv. Djetinjstva u siječnju, Nedjelja sv. Kristofora u srpnju – akcija MIVA (misijska vozila), dani održavanja susreta misionara i misionarki u srpnju.
Na posljednjoj stranici nalazi se karta s popisom hrvatskih misionara i misionarki po zemljama u Africi, Latinskoj Americi, Oceaniji i misijskim krajevima Europe.

Kalendarima se želi pratiti služenje misionara u dalekim i siromašnim zemljama u kojima je Crkva još mlada i nova te joj je potrebna potpora u osoblju i materijalnim sredstvima.

Dimenzije kalendara su 22 cm x 34 cm. Kalendar možete dobiti uz donaciju od 8,00 kn.

Narudžbe se primaju na adresi: Nacionalni misijski ured, Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb, tel. 01/56 35 055, e-mail: missio.croatia@misije.hr

Povratak