Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Missionary heroes  

Blaženi Nelson Rutilio Lemus, mučenik

Otac Rutilio Grande ubijen je 12. ožujka 1977. u blizini svojega rodnog grada El Paisnala, u ruralnom dijelu Salvadora, tako što je pogođen hitcima desetak ili više puta, zajedno sa starijim vjernikom Manuelom Solorzanom i mladićem Nelsonom Rutiliom Lemusom, koji su ga pratili na jednu devetnicu za blagdan svetog Josipa. Njihova beživotna tijela pronađena su u prevrnutu džipu kojim je upravljao svećenik.

Published | 3/23/2021

Read more


Blažena Laura Vicuña, djevica, zaštitnica mladih

Laura del Carmen Vicuña rođena je u Santiagu de Chile 5. travnja 1891., kao prvo dijete Josea Dominga i Mercedes Pino. Djevojčica je bila krštena nakon dva mjeseca, jer je bio izbio građanski rat. Otac je prognan i otišao je sa svojom obitelji na jug zemlje, na granicu s Argentinom, u grad Temuco, gdje je ubrzo umro. Lauri su tada bile dvije godine. Nekoliko mjeseci poslije rodila se i druga djevojčica, Julija Amanda.

Published | 2/5/2021

Read more


Blaženi Alessandro Dordi, svećenik misionar, mučenik

Alessandro Dordi (poznat i kao otac Sandro Dordi Negroni) rođen je u Gromo San Marinu, u zaseoku u općini Gandelino, u provinciji Bergamo, u Italiji, 22. siječnja 1931. Bio je drugo od devetero djece. Odgajan u planinskoj zajednici, uz malo lagodnosti i velike žrtve, u vjerničkoj obitelji, razvio je želju da postane svećenikom.

Published | 1/18/2021

Read more


Back