Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Missionary spirituality  

Strategija druge strane

Piše vlč. Antun Štefan

Od ribara se očekuje da bacaju mreže, da love ribu. Ali ne ulovi se uvijek. Treba jesti, ali ne ide pa ne ide. Ni Šimunu i njegovoj družini nije uvijek išlo. Kada gledaš te ribare s Galilejskog jezera, teške od mirisa znoja i riba, ni na kraj pameti ti nije da su takvi sposobni loviti ljude. Idi, molim te, kakve ljude! Pa ni ribe im ne idu, a gdje će s ljudima!

Published | 10/5/2020

Read more


My way

Piše vlč. Antun Štefan

Učili su nas naši da ne nosimo maske, i da ne skrivamo svoja lica. Govorili su nam da živimo autentično. Danas nam savjetuju da maske obavezno nosimo, da su maske neophodne za život.
 

Published | 7/29/2020

Read more


Ako može pingvin, možemo i mi

Piše vlč. Antun Štefan

Dogodila nam se korona. Na početku su stradale trgovine. Jednostavno smo ih opustošili. Ništa čudno, kad smo naučili kupovati. Dođeš, uzmeš što ti se sviđa i brzo van! Kupujemo, kupujemo, kupujemo, gomilamo sve i svašta – sto puta više nego što nam treba, a onda to isto, jer nam je svega previše – bacamo, bacamo, bacamo. Sve imamo, a na kraju ostajemo siromašni. U svakom pogledu. Razlog? Zaboravili smo poštovati i zahvaljivati za ono što jesmo i što imamo.

Published | 6/9/2020

Read more


Back