Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Konferencija za medije-poziv  

Objavljeno | 29.11.2018.

Listopad 2019. – Izvanredni mjesec misija za cijelu Crkvu
 
Tiskovni ured Svete Stolice u petak, 30. studenog 2018. u 11 sati u Vatikanu organizira konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena priprema za Izvanredni mjesec misija listopad 2019. godine.
 
Na konferenciji će sudjelovati:
Kardinal Fernando Filoni, prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda
Mons. Giampietro Dal Toso, predsjednik Papinskih misijskih djela i generalni tajnik Kongregacije za evangelizaciju naroda
P. Fabrizio Meroni, generalni tajnik Papinske misijske zajednice i direktor Međunarodnog centra za misijsku animaciju i direktor Agencije Fides


U svojoj poruci kardinalu Fernandu Filoniju, pročelniku Kongregacije za evangelizaciju naroda – u okviru koje djeluju i Papinska misijska djela – Papa je proglasio da će mjesec listopad 2019. biti Izvanredni mjesec misija za cijelu Crkvu, povodom stogodišnjice proglašenja apostolskog pisma Maximum illud, kojim je papa Benedikt XV. htio dati novi poticaj za misijsku djelatnost Crkve.
 
Papa Franjo želi da Izvanredni mjesec misija bude prigoda za promoviranje različitih inicijativa misijske djelatnosti na svim područjima crkvenog života, a posebno molitve, koja je duša misija, te da nas Izvanredni misijski mjesec potiče na razmišljanje o biblijskim i teološkim temeljima misija, o djelima ljubavi i na organiziranje konkretnih akcija suradnje i solidarnosti između Crkava. „Nemojmo se bojati poduzeti, s povjerenjem u Boga i s puno hrabrosti, promjene navika, stilova, rasporeda, jezika i svake crkvene strukture, da postanu prikladan kanal za evangelizaciju današnjeg svijeta“ – kaže papa Franjo u svom pismu cijeloj Crkvi.


Povratak