Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za 9. mjesec  

Objavljeno | 1.9.2014.

U rujanskom broju Radosne vijesti možete pročitati...

U uvodniku misijskog lista Radosna vijest za rujan, don Ivana Štironja potiče nas da ostanemo postojani u vjeri i molitvi, ustrajno moleći za progonjenu braću i sestre, posebno u Iraku, kako bismo svi skupa bili svjetlo svijeta i sol zemlje, istinski misionari, proroci i navjestitelji Kristove pobjede po križu.
Za rubriku Na tragu nove evangelizacije dr. Milan Šimunović izabrao je odlomak iz svoje knjige Pastoral za novo lice Crkve, u kojem donosi neke ideje u svezi s pastoralnim planiranjem. Predloženo može poslužiti i za organiziranje misijskog pastorala u župi, posebno za oblikovanje župne misijske skupine.
Iz Kameruna se javila misionarka s. Josipa Šprajc, a piše o nemoćnoj ženi Janette koja više ne može izvan kuće, ni na dvorište, ni u crkvu. Nekad je bila vrlo aktivna u životu misijske župe, a danas joj je ostala samo molitva.
Don Danko Litrić, misionar u Ruandi, vratio se nakon 'subotnje godine' ponovo u svoju misiju. Piše kako želi nastaviti svoje služenje tamo gdje ga je Bog pozvao prije 33 godine. U Ruandi na don Danka čekaju mnoga siročad, bolesnici, zatvorenici... i njegove sestre „prijateljice siromaha“, po kojima će najviše uroditi plodovi kršćanske i ljudske dobrote.
S. Augustina Mesarić i s. Mirjam Bubnić, misionarke u Rusiji, pišu o početku izgradnje katoličke kapele u njihovoj misiji u Taganrogu na Azovskom moru.
S. Celestina Gavrić, misionarka na Islandu, piše o susretima s vjernicima u različitim prigodama, a ti susreti pružaju mogućnost i za katehetsko i pastoralno djelovanje.
S. Marta Nikolić, misionarka na Salomonskim otocima, piše kako su se svećenici biskupije Auki, zajedno s biskupom, uoči 30. godišnjice osnutka, okupili na duhovnim vježbama.
Sugovornik "Radosne vijesti" je kardinal Vinko Puljić koji govori o ovogodišnjem susretu misionara u Sarajevu, svom pohodu misijama u Zambiji te položaju Crkve u Bosni i Hercegovini
O misijskoj nakani apostolata molitve: Da se kršćani, nadahnuti Božjom riječju, zalažu u služenju siromašnima i patnicima, razmišlja kardinal Vinko Puljić.
Rubrika Vijesti iz Crkve u svijetu donosi priloge: izgradnji katoličke katedrale u Bahreinu, pohodu pape Franje Južnoj Koreji i Europskom susretu predstavnika organizacije MIVA (misijska vozila).
Rubrika Vijesti iz Crkve u Hrvata donosi priloge o misijskim događanjima u Đakovu, Blatu na Cetini, Drnišu, Mostaru i Sarajevu.
Nastavlja se rubrika pokojnog misionara fra Stojana Zrne Iz dnevnika jednog misionara.
U rubrici Misijski velikani predstavljen je bl. Josip Anchieta – apostol Brazila koji je živio u 16. stoljeću.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak