Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za lipanj 2018  

Objavljeno | 2.6.2018.

U Radosnoj vijesti za lipanj 2018. možete pročitati...

U uvodniku novog broja Radosne vijesti za lipanj, mons. Luka Tunjić piše o služenju i pomaganju bližnjima, što svakog čovjeka dovodi bliže Bogu. „Ljubiti brata kojega vidimo znači pomoći mu da iz sebe izvuče maksimum, da se razvija i postane bolji nego što jest, da postane ono što može i što treba postati. Ljubav je krug u kojem svi imaju jer svi daju. Ona je put na kojem se Bog proslavlja u nama, put na kojem je živi čovjek slava Božja", ističe mons. Tunjić.
Dr. Snježana Mališa u rubrici „U središtu" piše o misijskoj duhovnosti i njenom konkretnom življenju u svakodnevici. Ističe da „Isus od nas ne traži nemoguće, nego redovitost i poniznost u svakodnevnom djelovanju".
Rubrika „Iz života naših misionara" donosi priče iz Brazila, Ruande, Konga i Tanzanije.
Sestra Beatrica Krstačić iz Brazila piše o djelovanju sestara u pastoralu zatvorenika: „Približiti se zatvorenicima znači u svjetlu evanđelja vidjeti njihovo dostojanstvo i njihovu vrijednost".
Fra Ilija Barišić iz Konga javlja kako je završena druga faza gradnje mosta preko rijeke Mususe i govori o trećoj fazi, koja je trenutačno u tijeku.
O. Tomislav Mesić iz Tanzanije opisuje veliku proslavu u svojoj župi, koja je organizirana u povodu nadbiskupovog odlaska u mirovinu.
Iz Ruande se javlja s. Agnezija Janja Bilić, koja piše o djelovanju službenica milosrđa, koje redovito posjećuju bolnice, domove za djecu s poteškoćama u razvoju i zatvore.
U lipanjskom broju Radosne vijesti objavljen je intervju s dvojicom svećenika iz Benina, vlč. Robertom Djossouom i vlč. Leonom Sagbohanom, koji će iduće tri godine pastoralno djelovati u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji kao kapelani. Vlč. Robert i vlč. Leon govore o školovanju u Beninu, kao i o svom pastoralnom djelovanju.
U rubrici „Apostolat molitve" u lipnju moli se na nakanu: „da se društvene mreže razvijaju prema uključivosti koja poštuje druge u njihovim razlikama". Svoja razmišljanja o molitvenoj nakani piše vlč. Dominik Vukalović, ravnatelj Papinskih misijskih djela Varaždinske biskupije.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u svijetu" donosi izvještaj s Europskog susreta misijskih animatora djece (CEME), koji je održan na Malti. Ista rubrika donosi i vijest iz Vatikana, gdje je 19. svibnja nadbiskup Oscar Romero proglašen svetim. Romero je bio salvadorski katolički svećenik, jedan od mučenika 20. stoljeća, koji je ubijen za vrijeme mise. U spomen na njegovu smrt, svake se godine 24. ožujka obilježava Dan svjedoka vjere.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi vijesti iz Čučerja, Boća, župe Dragunja i Sarajeva.
Nastavlja se rubrika „Životni put jednog misionara" o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.
U rubrici „Misijski velikani" predstavljen je sveti Turibije Mongrovejski, španjolski misionar koji je prozvan apostolom Latinske Amerike.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak