Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za lipanj 2019.  

Objavljeno | 3.6.2019.

U Radosnoj vijesti za lipanj 2019. možete pročitati...

Dolazak toplih ljetnih dana obilježavamo izlaskom novog broja Radosne vijesti kako bi nam i oko srca bilo toplo.                                                                                                       
Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u RH, u uvodniku razmišlja o evanđeoskoj logici koja kaže: manje imaš, više dobivaš. Besplatno! I zato se ne trebamo bojati iako postoje situacije u životu kad nam ništa nije jasno, kada stvari loše krenu, kada prolazimo teško razdoblje i kad nam se čini da smo sâmi, zaboravljeni, prepušteni na milost i nemilost prirode i ljudi oko nas. Međutim, Bog detaljno prati naše živote i zainteresiran je za sve što se nas tiče. On nas nije zaboravio i odbacio.                                                                 
Rubrika U središtu na srce nam stavlja razmišljanje o odgovornosti za misije i važnosti svećeničkih i redovničkih zvanja. Iz dalekog svijeta, svoje priče s nama dijele don Dražen Klapež misionar u Tanzaniji, koji opisuje izazove evangelizacije, don Boris Dabo misionar u Zambiji, koji govori o problemu gladi i fra Ilija Barišić misionar u DR Kongo, koji nas informira o mostu koji smo i mi gradili, mostu koji povezuje duše. Blagoslov je imati priliku pročitati vrijedna iskustva misionara.                                                                                                                                   
1. lipnja ove godine slavi se 130 godina od uspostave Papinskoga misijskog djela sv. Petra apostola, koje pomaže u odgoju domaćih zvanja u misijama. Tom prigodom u intervjuu upoznat ćemo sestru iz Nigerije, Ann Mary od Djeteta Isusa, koja pripada družbi sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova.                                                                                    
Molitvena nakana za mjesec lipanj glasi ovako: „Da se svećenici, kroz jednostavnost i poniznost svog života, djelatno sužive sa najsiromašnijim.“ Poticajno je pročitati izvrsnu meditaciju na tu temu, i iskreno je preporučujemo.                                                                                      
Vijesti iz Crkve u svijetu i Vijesti iz Crkve u Hrvata bogate su različitim temama kako bismo ostali u toku sa zbivanjima te pronašli poticaj za svoje misijsko djelovanje i rast u vjeri.            
O. Ante Gabrić uvijek nas na duhovit način odvede na putovanje u daleku Indiju i svaki novi tekst, nova je avantura Božje radosti.                                                                                          
U rubrici Misijski velikani pruža nam se prilika upoznati blaženu Dulce Lopes Pontes (1914 – 1992), brazilsku "majku siromašnih", čija su mala djela ljubavi pretvorena u velika, po milosti Božjoj.

 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak