Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za listopad 2016.  

Objavljeno | 6.10.2016.

U Radosnoj vijesti za listopad 2016. možete pročitati...

U listopadskom broju misijskog lista Radosna vijest vlč. Antun Štefan zahvalno se osvrće na prošlo petogodišnje razdoblje službe don Ivana Štironje kao nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini i urednika Radosne vijesti te na zajednički prijeđeni put.
Papa Franjo u svojoj poruci za Svjetski dan misija koji se ove godine slavi 23. listopada govori o misionarskoj Crkvi kao svjedokinji milosrđa te između ostalog poručuje: „Svi smo pozvani "izlaziti" kao učenici misionari, svaki velikodušno ulažući svoje talente, kreativnost, mudrost i iskustvo kako bi se donijelo poruku Božje nježnosti i suosjećanja čitavoj ljudskoj obitelji“.
Rubrika "Na tragu nove evangelizacije" donosi promišljanje dr. Milana Šimunovića naslovljeno „Da, evangelizirati – ali kako?“ Autor naglašava kako (nova) evangelizacija pretpostavlja presudnu važnost novog odnosa s Isusovom osobom te zaključuje da je svjedočenje bitan element za snažno i djelotvorno razglašavanje Radosne vijesti.
O tajni misijske ustrajnosti, piše s. Agnezija Bilić, misionarka u Ruadni, prenoseći ozračje svojih susreta sa slovenskom misionarkom s. Bogdanom Kavčič, koje kao misionarka djeluje 44 godine, a bila je na službi u tri afričke države.
O novom životu u "Malom domu", piše fra Miroslav Babić, misionar u Keniji. Dom za bolesnu djecu i napuštena siročad dobit će uskoro zdravu pitku vodu, zahvaljujući donaciji ljudi koji im pomažu. Misionar predstavlja dvojicu dječaka na koje se sručilo breme surova afričkog života i natjeralo ih da u svojim ranjivim godinama naglo odrastu te postanu oni koji se brinu za obitelj i osiguravaju hranu.
S. Zlata Vrbić, misionarka u Čileu, predstavlja rad sestara Kćeri milosrđa u školi za djevojčice „Mater Purissima“ u mjestu Maipu. Kao i drugdje u Čileu učenice su okružene mnogim iskušenjima i opasnostima u odrastanju te im sestre pružaju pravu orijentaciju živeći i svjedočeći kršćanske vrjednote.
O misijskoj nakani apostolata molitve: „ Da Svjetski dan misija u svim kršćanskim zajednicama obnovi radost i odgovornost za naviještanje evanđelja“, razmišlja mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški, predsjednik Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije.
Rubrika Vijesti iz života Crkve u Hrvata donosi izvještaj o posjetu kardinala Vinka Puljića misiji Kivumu u Ruandi te prikaz misijskih aktivnosti iz Sarajeva, Donjeg Miholjca, Pisarovine/Donje Kupčine, Koprivnice i Podstrane.
Nastavlja se rubrika misionara fra Stojana Zrne Iz dnevnika jednog misionara, a u ovom broju piše o iznenađenju prigodom vjenčanja parova koji su nekad živjeli u mnogoženstvu.
Vlč. Odilon Singbo u rubrici Misijski velikani predstavlja bl. Władysława Bukowińskog, začetnika misija u Kazahstanu.
O misionaru i sluzi Božjem Anti Gabriću, njegovom ustrajnom karitativnom radu i misionarskoj evangelizaciji, piše o. Antun Volenik.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak