Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za ožujak 2016.  

Objavljeno | 10.3.2016.

U Radosnoj vijesti za ožujak 2016. možete pročitati...

Posljednjih mjeseci iz Crkve u Hrvata u misije su ispraćena tri misionara svećenika. O tome u uvodnika misijskog lista Radosna vijest razmišlja vlč. Antun Štefan te zaključuje da se misionarom postaje u sredini gdje živimo, u župnoj zajednici čiji smo članovi. Zbog toga se i govori o misijskim zajednicama koje su istinska rasadišta misionara.
O susretu s Bogom u supatničkoj zajednici, piše dr. Milan Šimunović i postavlja pitanje jesu li naše župne zajednice samo obredne zajednice ili i zajednice prihvaćanja u "nošenju bremena jedni drugih".
Kakve se pastoralne aktivnosti u biskupiji Ngaundere u vremenu nesigurnosti prakticiraju u jubilarnoj Godini milosrđa, piše misionar vlč. Karlo Prpić iz Kamerunu.
Don Ivan Stojanović, misionar u Gani, izvještaja kako su se trojica misionara namučili kako bi konačno stekli uvjete da započnu djelovati u misiji Tatale.
O završetku Godine posvećenog života i o otvaranju slavlja Svete godine milosrđa piše misionarka s. Romana Baković u D. R. Kongu.
O tome što je donijelo veliku radost u misiju Taganrog u Rusiji pišu misionarke karmelićanke Božanskog Srca Isusova.
S. Augustina Mesarić, misionarka u Rusiji, u intervjuu govori kako ih domaći ljudi susreću i primaju s velikim poštovanjem. Misionarima su nedjelje ispunjene dugim putovanjima radi pastoralnog služenja, a katolici su međusobno veoma povezani i podržavaju jedni druge.
Kako podržati kršćane koji su zbog svoje vjere diskriminirani ili progonjeni, piše mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški, razmišljajući o misijskoj nakani Apostolata molitve
U Sarajevu i Puli održane su godišnje skupštine nacionalnih vijeća Papinskih misijskih djela za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku.
Na misnom slavlju u Žepču novi misionar vlč. Gabrijel Jukić primio je blagoslov i misijski križa za odlazak u Zambiju.
Rubrika Vijesti iz Crkve u Hrvata donosi prikaze misijskih događanja i aktivnosti iz Đakova, Podstrane, Zadra, zagrebačkog Jaruna, Gorice kraj Gruda, Gradine kod Čitluka i Međugorja.
O Danu svjedoka vjere, kad se Crkva posebno spominje ubijenih pastoralnih djelatnika u različitim dijelovima svijeta u naše vrijeme, piše don Ivan Štironja.
Nastavlja se rubrika pokojnog misionara fra Stojana Zrne "Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broju piše o neprilikama u prigodi posvete crkve.
O bl. Mariji Katarini od svetog Augustina, "suutemeljiteljici Crkve u Kanadi", piše vlč. Odilon Singbo.
Najavljuje se 28. ljetni susret misionara u Dubrovniku koji se održava od 4. do 7. srpnja ove godine.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak