Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za ožujak 2017.  

Objavljeno | 13.3.2017.

U Radosnoj vijesti za ožujak 2017. možete pročitati...

U uvodniku misijskog lista Radosne vijesti za ožujak mr. Luka Tunjić razmišlja o korizmi kao vremenu obraćenja koje nas čini sretnim. Obraćenje je pokazatelj da se čovjek susreo s Bogom i da više nije isti, ne bi trebao ostati isti, trebao bi postati nova osoba.
U nizu "U središtu" biskup Tomo Vukšić nastavlja niz razmišljanja uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
Don Ivan Stojanović, misionar u Gani, piše kao u misiji Tatale ima puno posla, a radnika i sredstava malo. Na pastoralnoj brizi ima 30 sela, a 600 katekumena priprema se za kršenje o Uskrsu.
Misionarke s. Marija Lucija Vincek i s. Ana Marija Maleš iz misije Umuozu u Nigeriji izvještavaju da su i u njihovom području svećenici i časne sestre sve više izloženi nasilju i otmicama.
Sestre bosonoge karmelićanke iz Nenshata prenose iskustvo slikara Pjerin Sheldija koji je u vremenu komunizma bio izložen mnogim kušnjama te kako je iz njih bio izbavljen. Pjerin uz to navodi svjedočanstvo jednog muslimana i njegovog sin koji su po molitvi u crkvu Gospe Dobrog Savjeta u Skadru našli snagu za prevladavanje životnih nevolja.
Sugovornik ovog broja je p. Tomislav Mesić, misionar u Tanzaniji, koji djeluje u misiji Monduli Juu među ljudima iz plemena Masai. Na području misije započeo je evangelizaciju u 19 sela, a u 5 sela još nije stigao doći. U svim tim selima živi oko 80 tisuća ljudi, a samo 8 tisuća su katolici, dok su ostali pripadnici tradicionalne religije.
O evangelizacijskoj nakani Apostolata molitve: Da progonjeni kršćani budu podržavani molitvama i materijalnom pomoći cijele Crkve, razmišlja don Ivan Štironja.
U rubrici "Vijesti iz Crkve u svijetu" fra Ivica Perić, misionar u Ruandi, izvještava o proslavi obljetnice mučeničke smrti fra Vjeke Ćurića koji je 1998. položio svoj život za ljude i Crkvu u Ruandi.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi prilog o Šesnaestoj skupštini Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine te o misijskim aktivnosti iz Travnika, Osijeka i Đakova.
Nastavlja se rubrika fra Stojana Zrne "Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broj objavljen je tekst o nevoljama ljudi koji žive u mnogoženstvu.
U tekstu "Misijski velikani" predstavljena je bl. Jan Beyzym, prijatelj gubavaca na Madagaskaru.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak