Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za rujan 2019.  

Objavljeno | 15.9.2019.

U Radosnoj vijesti za rujan 2019. možete pročitati...

U uvodniku novog broja Radosne vijesti za rujan 2019. godine, vlč. Antun Štefan piše o Božjem planu koji uvijek donosi plodove u izobilju bez obzira na moguće početne neuspjehe.
„Žaliti se na današnje ljude, koji se čine potpuno ravnodušnima prema Bogu, nema smisla za one koji vjeruju u Isusa. Ljudi su žedni i čekaju na nas. Svijet sigurno nije izgubio žeđ za Bogom, samo mi moramo izići i razgovarati s njima o kraljevstvu, poput Isusa koji je izišao iz kuće i sjeo pokraj jezera,“ - istaknuo je vlč. Štefan.
 
Mr. Anita Treščec u rubrici „U središtu“ piše o dugo pripremanom i iščekivanom Izvanrednom misijskom mjesecu. „Izvanredni misijski mjesec kao pastoralni i sveopći događaj Crkve trebao bi obnoviti svijest svih biskupijskih crkava, ustanova posvećenog života i družba apostolskog života, kao i udruga, pokreta, zajednica i drugih crkvenih stvarnosti za suodgovornost evanđeoske preobrazbe cijelog svijeta,“ - piše mr. Treščec.
 
Rubrika „Iz života naših misionara“ u rujnu nam donosi priče iz Brazila iz kojeg nam se javlja s. Beatrica Krstačić, DR Konga gdje je proslavljena zlatna misa našeg fra Ilije Barišića i Madagaskara s kojeg nam o jednom iskustvu piše s. Marica Jelić.
 
Kako izgleda život misionara u Ruandi donosi nam intervju s fra Ivicom Perićem.
U rubrici „Apostolat molitve“ u mjesecu rujnu moli se na nakanu: Da političari, znanstvenici i ekonomisti zajedno rade na zaštiti Svjetskih mora i oceana.
Vlč. Božidar Volarić, ravnatelj PMD-a Krčke biskupije piše o Hrvatskoj koja se odlikuje ljepotom mora i priobalja no koja često zna biti narušena povećanjem broja turista tijekom ljeta. Čovjek treba biti osviješten i paziti o povjerenim mu dobrima.
 
Rubrika „Vijesti iz Crkve u svijetu / u Hrvata“ donosi izvještaj o Evangelizaciji od vrata do vrata u Karachiju te o 70 godina MIVA-e Austrije. U mnogim župama Hrvatske i Bosne i Hercegovine proslavljena je akcija MIVA (Misijska vozila) u kojoj su blagoslivljana vozila i prikupljana sredstva za nabavku prijeko potrebnih vozila našim misionarima,
 
Nastavlja se rubrika „Životni put jednog misionara“ o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji. U rubrici „Misijski velikani“ predstavaljmo vam svetog Alberika Crescitellia.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak