Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za siječanj 2015.  

Objavljeno | 7.1.2015.

U Radosnoj vijesti za siječanj 2015. možete pročitati...

U siječanjskom broju misijskog lista „Radosna vijest" don Ivan Štironja u uvodniku, razmišljajući u ozračju božićnog vremena o početku Nove godine postavlja pitanje: Kako je Bog primljen, je li postao moj i tvoj Bog; dio našega života, dio našega prostora, našega vremena?
Dr. Milan Šimunović u rubrici „Na tragu nove evangelizacije" piše „da smo pozvani posvijestiti sebi i drugima temeljnu stvarnost da je Božja Riječ, u Isusovoj osobi, stupila u ovaj svijet, obznanjivala istinskog Boga, jamčeći nam oslobođenje, štoviše naše vlastito pobožanstvenjenje".
S. Agnezija Bilić, misionarka u Burundiju, piše kako su redovnice u Kirembi započele Godinu posvećenog života te o dječaku Enriku kojeg su sestre pratile u bolnicu i pritom bile zadivljene kako volonteri pomažu bolesnoj djeci.
S. Josipa Šprajc, misionarka u Kamerunu, piše o invalidnom dječaku Martinu kojeg svakodnevno u školu na motoru vozi jedan musliman koji tako i kršćane potiče da drugima donose radost.
S. Renata Relja, misionarka u Maroku, predstavljajući svoje misijsko djelovanje, svjedoči da je lijepo pripadati Isusu i slijediti njegov put. Posebno preporučuje mladima da se ne boje odgovoriti na Božji poziv i poći po svem svijetu naviještati evanđelje.
S. Marija Lucija Vincek, misionarka u Nigeriji, piše o doživotnim zavjetima prvih domaćih redovnica iz družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova te o susretima s djecom u pojedinim dijelovima misije na kojima pomažu djecu u učenju, odgajaju ih za moralne vrijednosti, dobro ponašanje i stjecanje radnih navika.
S. Mirjam Glavina, bosonoga karmelićanka iz Albanije, piše o plodovima pohoda pape Franje Albaniji: zajedništvu i dijalogu ljudi različitih vjeroispovijesti te o svjedočenju vjernosti u velikim patnjama za vrijeme komunističke vladavine.
O misijskoj nakani apostolata molitve: Da u ovoj godini, namijenjenoj posvećenomu životu, redovnici i redovnice nanovo pronađu radost u nasljedovanju Krista te se trse revno služiti siromasima, razmišlja varaždinski biskup Josip Mrzljak.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u svijetu" donosi statistiku Katoličke Crkve te priloge iz Etiopije, Mijanmara, Mongolije, Tajlanda i Turkmenistana.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi prikaze misijskih aktivnosti iz Trnovčice u Zagrebu, Splita, Rotimlje, Mostara i Lug Brankovića.
Nastavlja se rubrika pokojnog misionara fra Stojana Zrne „Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broju objavljen je prilog o običajima prigodom smrti.
Vlč. Odilon Singbo u rubrici "Misijski velikani" predstavlja sv. Noela Chabanela, misionara mučenika iz Kanade u 17. stoljeću.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak