Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za siječanj 2019.  

Objavljeno | 2.1.2019.

U Radosnoj vijesti za siječanj 2019. možete pročitati...

Nova godina piše novu priču pa tako i prvi broj Radosne vijesti za siječanj 2019. godine donosi obilje novih priča koje će obogatiti našu dušu.                                                                                         
Uvodnik je napisao mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine. Na poseban način uveo nas je u novu 2019. godinu koja bi trebala biti misijska godina jer Kongregacija za evangelizaciju naroda proglasila je listopad 2019. Izvanrednim mjesecom misija kao sjećanje na stotu obljetnicu apostolskog pisma pape Benedikta XV. Maximum Illud.  
Mr.sc. Anita Treščec obogatila nas je svojim razmišljanjem u rubrici „U središtu“ i pozvala nas je na promišljanje o vlastitom pozivu i misijskom poslanju. Svojim razmišljanjima u Radosnoj vijesti ove godine pripremati će našu Crkvu za Izvanredni mjesec misija – listopad 2019.
Iz dalekog svijeta, u rubrici „Iz života naših misionara“, pišu nam s. Augustina Mesarić iz Rusije, s. Mirjam Filipović iz Haitija i s. Ivka Lučić iz Ugande. Naše misionarke, kroz svoje iskustvo i priču, donose nam živog Isusa i to nam je svima poticaj za rast u vjeri. 
U intervjuu upoznajemo s. Robertu Tremarelli, glavnu tajnicu Papinskoga misijskog djela svetog Djetinjstva iz Rima. Sestra Roberta nam priča o Djelu svetog Djetinjstva koje je ponudilo svima u Crkvi novi stil misijske animacije – najmlađi djeluju u duhu misijske naravi Crkve, u kojoj je svaki krštenik pozvan pronositi Isusovu radosnu vijest u svojem životu. Djeca su po Djelu svetog Djetinjstva postala aktivni subjekti i veliki promotori vjere i dobrote.                                                                            
U svojem promišljanju o mladima u današnjem svijetu vlč. Pero Jurčević, ravnatelj PMD-a Gospićko-sinjske biskupije, nama kaže da su mladi podložni različitim utjecajima, posebno medija i društvenih mreža koje promoviraju često egoistični (selfie), materijalistički (potrošački) i hedonistički (uživalački) mentalitet. Istaknuo je da je, ako želimo da postanu zrele i odgovorne osobe, mladima potrebna podrška cijelog društva; ponajprije njihovih obitelji, a onda i Crkve i odgojno-obrazovnih ustanova. Vijesti iz Crkve u svijetu ističu važnost godine koja je pred nama prenoseći nam izvještaj s konferencije koja je održana u Vatikanu gdje je predstavljen Izvanredni mjesec misija koji će se slaviti u listopadu 2019. godine. Vijesti iz Crkve u Hrvata bogate su različitim aktivnostima iz župa koje svima mogu biti poticaj za misijsko djelovanje u svojim župama. U novom broju Radosne vijesti nalazi se i priča o malim misionarima koji su pismima iznenadili velike misionare.
U novom broju upoznat ćete i misijsku volonterku godine, a predstavljeni su i misijski kalendari koje su pripremile Nacionalne uprave Papinskih misijskh djela u RH i BiH i koji se mogu nabaviti po povoljnoj cijeni. Nabavkom misijskih kalendara pomažemo djelovanje naših misionara. U rubrici „Životni put jednog misionara“, o. Gabrić opisuje tešku borbu s poplavom i snagu zajedništva. U nastavku članka možemo pročitati i kako su izgledali posljednji trenuci života o. Gabrića, kroz svjedočanstvo koje su ispričali o. Sylvester Xavier i o. Boidy Prolay, svećenici iz Indije, koji su živjeli s o. Gabrićem i svjedočili njegovoj svetosti.                                      
Misijski velikani koje upoznajemo u ovom broju Radosne vijesti su alžirski mučenici.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak