Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za srpanj 2020.  

Objavljeno | 17.7.2020.

U Radosnoj vijesti za srpanj 2020. možete pročitati...

Mons. Tunjić u „Uvodnikuˮ srpnja ističe kako: „Za nas vjernike vrijeme koronavirusa trebalo bi biti produženo korizmeno vrijeme, u kojem trebamo intenzivirati svoj dijalog s Bogom upoznavanjem Svetog pisma, neprestanom molitvom i djelima milosrđa.ˮ
Rubrika „U središtuˮ donosi promišljanja dr. sc. Krunoslava Novaka u tekstu „Priča nad pričamaˮ osvrćući se na poruku pape Franje za 54. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija, koji smo obilježili na 7. vazmenu nedjelju.
U rubrici „Iz života naših misionaraˮ č. s. Jeronima Juroš iz Albanije izvještava nas o teškom stanju u kojemu su se našle nakon razornog potresa koji je pogodio Albaniju prošle godine, ujedno zahvaljujući svim dosadašnjim, ali i budućim dobročiniteljima misije. S Haitija se javlja č. s. Mirjam Filipović navodeći kako su prije tri godine započeli smo s osnutkom nove misijske postaje u mjestu Ti Marche, a iz Madagaskara nam vijesti javlja č. s. Marica Jelić.
Ovaj broj Radosne vijesti donosi intervju s č. s. Slavkom Bogdan koja je redovnica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka. Rođena je 25. studenoga 1951. godine u Lapšini, u Međimurju. U misije na Salomonske Otoke otišla je 9. svibnja 2011. godine. U intervju nam poručuje: „Misionari su otpočetka živjeli s narodom. Istina, mnogo se toga promijenilo nabolje, ali još uvijek je misionar osoba koja tumači riječ Božju, a ako i ne uvijek izravno u propovijedi, onda zasigurno svjedočanstvom života u njihovoj svagdašnjici, dijeleći s njima njihove sudbine. Jednostavno, biti dio njih“.
U nakani apostolata molitve o. Vatroslav Halambek, SJ, poziva nas na molitvu da današnje obitelji budu popraćene ljubavlju, poštovanjem i vodstvom.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u svijetuˮ prenosi poruku pape Franje za 94. Svjetski dan misija – „Evo me, mene pošalji!“ (Iz 6, 8).
Tu je i rubrika „Vijesti Crkve u Hrvataˮ u kojoj se može pročitati o prvoj svetoj pričesti koja je bila 31. svibnja 2020. godine, na svetkovinu Duhova, u Župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru. Pričesnici su pokazali svoju ljubav prema misijama prikupljajući milodare. U rubrici čitajte i o tome kako je Župa sv. Antuna Padovanskog prihvatila poziv pape Franje prikupljajući sredstva za žrtve koronavirusa te za najpotrebitije u misijama, a istim nakanama su se pridružili i učenici OŠ u Popovači te učenici OŠ „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja, pokraj Slavonskog Broda, s učenicima područnih škola.
U ovom broju Radosne vijesti možete više pročitati i o akciji MIVA te potrebama naših misionara.
Na kraju lista, no ne manje bitno, i ovog puta naići ćete na rubriku „Životni put jednog misionaraˮ. Tekst donosi crticu o borbi s gladi o. Ante Gabrića u studenom 1952., dok u rubrici „Misijski velikaniˮ upoznajemo život i djelo sv. Paula Benna (1944. – 1982.), mučenika.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak