Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za srpanj/kolovoz 2018.  

Objavljeno | 29.8.2018.

U Radosnoj vijesti za srpanj/kolovoz 2018. možete pročitati...

U uvodniku dvobroja „Radosne vijesti" za srpanj i kolovoz vlč. Antun Štefan govori o svetim misionarkama i misionarima. „Naši su misionari sveti ljudi koji su sebe potpuno predali Bogu i ljudima i koji pokazuju da u životu nisu bitni ni čast ni uspjeh, već samo ljubav i služenje drugima", ističe vlč. Štefan. „Prilika je to da svatko od nas razmisli o tome kako velika čast nam je darovana što možemo svojim djelima i načinom života kreirati svetost svojeg života", pojašnjava vlč. Štefan.
Dr. Snježana Mališa u rubrici „U središtu" piše o analizi svakodnevice i odnosu prema stvarnosti te poručuje da „neprestano moramo raditi na sebi jer stajanje na mjestu, a osobito u duhovnom smislu, opasno je".
Rubrika „Iz života naših misionara" donosi priče iz Rusije, Zambije, Gane i DR Konga.
Don Boris Dabo iz Zambije podijelio je s čitateljima radost zbog gradnje četiri kapelice kako bi članovi zajednice u Misiji Maziba imali mjesta za redovita okupljanja. Karmelićanke BSI iz Rusije izvještavaju o novostima u misiji u Taganrogu kao i planovima za daljnje djelovanje. Don Ivan Stojanović iz Gane predstavlja misiju Tatale, izazove s kojima se susreće te je na živom primjeru objasnio važnost misijskih vozila i Akcije MIVA. S. Blaženka Barun iz DR Konga potiče na molitvu kroz svoje iskustvo. „Crkva je u svojoj biti misijska – kao što smo svi Crkva, tako smo i svi misionari. Zaista ne mogu zamisliti svoj dugogodišnji život u misijama bez te duhovne sveze i snage koja se iz nje rađa", poručila je s. Blaženka.
Ivančica Fulir koja pripada Družbi Marijinih sestara od Čudotvorne medaljice predstavila je svoje misijsko djelovanje u Ukrajini.
U rubrici „Apostolat molitve" moli se na nakanu: „Da svećenici koji doživljavaju umor i osamljenost u svojem pastoralnom djelovanju nađu pomoć i utjehu u svojoj prisutnosti s Gospodinom i u prijateljstvu svoje braće svećenika". Svoja razmišljanja o molitvenoj nakani piše ravnatelj Papinskih misijskih djela Sisačke biskupije vlč. Ivan Faletar.
Rubrika „Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi izvještaj o jubilarnom 30. susretu misionara koji je započeo 30. lipnja misnim slavljem u župi Uznesenja BDM u Novigradu na Dobri. Domaćin ovogodišnjeg okupljanja hrvatskih misionara bila je Zagrebačka nadbiskupija, a program se održavao do 4. srpnja. Na susretu je sudjelovalo 18 misionara i misionarki iz 11 zemalja.
Papinska misijska djela, u povodu 175. obljetnice osnivanja Djela svetog Djetinjstva, organizirala su akciju pod nazivom „Da sam ja misionar". U akciji su sudjelovala djeca iz Hrvatske i BiH, kao i dječji časopis Mali koncil – Mak. Djeca i mladi pisali su pisma misionarima, koja su im bila predana na ovogodišnjem susretu, a priča o toj akciji može se pročitati u nastavku rubrike.
Ista rubrika donosi i vijest iz Rima gdje je od 28. svibnja do 2. lipnja održana Opća skupština Papinskih misijskih djela. Misijski list donosi i vijesti iz Donjeg Miholjca, Bosanskog Grahova, Lovnice i Soblinca.
Nastavlja se rubrika „Životni put jednog misionara" o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji. U rubrici „Misijski velikani" predstavljen je sveti Ivan Karlo Cornay, francuski misionar koji je javno priznavao svoju vjeru, bez straha od neprijatelja, pa je čak i za vrijeme mučenja govorio: „Gospodin je vjeran: on čeka od nas potpuno povjerenje u njegova obećanja".


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak