Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za srpanj/kolovoz 2019.  

Objavljeno | 12.7.2019.

U Radosnoj vijesti za srpanj/kolovoz 2019. možete pročitati...

Vrijeme je godišnjih odmora i želimo li se osjećati zadovoljno, trebali bismo se okružiti onime što će obogatiti našu dušu. Ljetni dvobroj Radosne vijesti pripremili smo upravo tako. Uvodnik je napisao mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj PMD Bosne i Hercegovine koji je poručio da je ljetno vrijeme izuzetna prigoda da se divimo Božjoj ljepoti, koja se osjeti na svakom koraku, i da mu zahvalimo za sve blagodati koje nam je, bez obveze i interesa, darovao. Divljenje i zahvala trebali bi uroditi osjećajem da nismo sami na ovom svijetu, da trebamo biti solidarni i da Božja ljubav ne poznaje privilegirane. Dapače, oni koji su u bilo čemu privilegirani, još više su odgovorni za one kojima je upravo ta privilegiranost uskraćena. Ljetno vrijeme posebno nas poziva da Boga uzmemo za prijatelja na svim našim društvenim mrežama, jer, ako gledamo očima srca i duha, sve upućuje na njega i pripovijeda o njegovoj bezgraničnoj ljubavi.
U središtu, mr. sc. Anita Treščec prikazala je što crkveni dokumenti govore o misijskoj odgovornosti i radu prezbitera, redovnika i redovnica. Prezbiteri kao najbliži suradnici biskupskog reda, po samoj naravi svoje službe, preuzimaju odgovornost za misije. Nema Crkve bez sakramenata i nema sakramenata bez svećenika. Nastaviti  Isusovo djelo spasenja ljudskog roda i u svakom vremenu ljudima posredovati Isusa Krista, prvotna je zadaća svećenika.
Tekstovi misionara u svakom broju Radosne vijesti velika su radost. U ovom broju iz Ruande nam stiže priča don Danka Litrića koji opisuje kako izgleda 'najljepša košulja' na svijetu. Sestra Adelina Franov iz Čilea dijeli svoje iskustvo otvaranja novih škola za odgoj mladih. Iz misije Tatale u Gani, don Ivan Stojanović poručuje da što su veći izazovi u misiji to su kršćani uporniji u izgradnji boljega svijeta.
U razgovoru sa sestrom Fides Babić saznat ćemo o izazovima misijskog djelovanja u latinoameričkoj državi Čileu. Misionar je uvijek radostan, u zgodno i u nezgodno vrijeme, jer zna komu je povjerovao. Spreman je uvijek s Isusom ići dalje, računajući na njega, a ne na svoje sposobnosti.
U rubrici Apostolat molitve podsjetit ćemo se na važnost obitelji. Kršćanska obitelj ne jamči automatski imunitet od kriza. Obitelj je u isto vrijeme dar, ali i stvarnost koja se gradi svaki dan.
Vijesti iz Crkve bogate su sadržajem. Možete pročitati sažetak događanja na Općoj skupštini Papinskih misijskih djela u Rimu. U Bosni i Hercegovini održan je susret dječjih zborova za izbor misijske pjesme u Sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku, četvrti susret svećenika Bosne i Hercegovine o misijama u župi Svete obitelji u Kupresu, u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. U istoj rubrici možete pronaći i detalje o 31. godišnjem susretu misionara Crkve u Hrvata, održanog u Splitu od 29. lipnja do 3. srpnja. U ovom broju Radosne vijesti možete pronaći i poticaj da se na nedjelju sv. Kristofora, 21. srpnja 2019., uključite u godišnju Akciju MIVA.
MIVA već 92 godine pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi u siromašnim krajevima svijeta.
Otac Gabrić opisao nam je dogodovštine u Sunderbanskim džunglama.
Misijski velikan kojeg ćemo upoznati je blaženi fra Gabriele Maria Allegra kojeg nazivaju „kineski sveti Jeronim“.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak