Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za studeni 2017  

Objavljeno | 3.11.2017.

U Radosnoj vijesti za studeni 2017. možete pročitati...

Misijski list "Radosna vijest" za studeni u uvodniku donosi razmišljanje vlč. Antuna Štefana o misionarima koji se, suočeni sa zahtjevima svog poslanja i podložni duhovnim poteškoćama, vraćaju svojima, Crkvi koja ih je poslala i prijateljima koji ih nisu zaboravili. Kad vide da su njihovi dobro, misionari pronalaze mir i hrabrost i vraćaju se natrag radosno živjeti na periferije svijeta.
U nizu "U središtu" biskup Tomo Vukšić nastavlja razmišljanja uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
Fra Ilija Barišić, misionar u DR Kongu, piše o nekim susretima u svojem misijskom djelovanju: traumama obitelji Kavira, djeci koja se stide zbog siromaštva te majci Josipi i njezinom sirotanu.
O pripremama za izgradnju župne crkve u Kisongu u nadbiskupiji Arusha piše don Velimir Tomić, misionar u Tanzaniji. U istoj misiji na službi je i don Bernard Marijanović. Prigodom treće obljetnice ove misije domaći nadbiskup Josaphat Lebulu blagoslovio je 17. rujna 2017. kamen temeljac crkve.
Njegujući teškog bolesnika, s. Ivančica Fulir, misionarka u Ukrajini između ostalog piše: „Pitaju nas zašto im pomažemo i zašto ne tražimo novce zauzvrat, kao i tko su zapravo redovnice. Zar je naš Bog uistinu tako dobar? Polako Isus priprema njihova srca da ga prime. Biti posrednik na tom putu i iskazivati njegovu ljubav trpećima – nema ljepše stvari na ovom svijetu.“
O provedenom projektu za limene krovove u područnim crkvama u misijama Ndjoko i Nawinda piše don Boris Dabo, misionar u Zambiji. Akcija prikupljanja pomoći za ovaj projekt organizirana je u Bosni i Hercegovini tijekom 2016.
Sugovornica "Radosne vijesti" je s. Blaženka Barun, misionarka u DR Kongu, a govori o domaćim ljudima koji su istinski religiozni i željni istine. Za vrijeme strašnog rata u DR Kongu, izložene mnogim pogibeljima, misionarke školske sestre franjevke ostale su s narodom za kojeg se istinski zauzimala samo Katolička Crkva.
O nakani Apostolata molitve: Da kršćani u Aziji, svjedočeći evanđelje riječju i djelom, mogu promicati dijalog, mir i međusobno razumijevanje, posebno s ljudima drugih religija, razmišlja don Ivan Štironja.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi priloge o proslavi Svjetskog dana misija, obilježavanju Dana kruha te drugim misijskim aktivnostima iz Riječke nadbiskupije, Poreče i Pulske biskupie, Živinica, Studenaca, Siska, Karlovca, Šubićevca u Šibeniku, Velike Gorice i Zagreba.
Nastavlja se rubrika Životni put jednog misionara o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.
U rubrici "Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je misionara bl. Stanleya Francisa Rothera koji je kao mučenik umro 28. srpnja 1981. u Santiago Atitlánu, u Gvatemali.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak