Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za svibanj 2017.  

Objavljeno | 2.5.2017.

U Radosnoj vijesti za svibanj 2017. možete pročitati...

U uvodniku misijskog lista Radosne vijesti za svibanj mons. Luka Tunjić, razmišljajući o Bl. Dj. Mariji i majčinstvu, poziva na molitvu i pomoć hrvatskim misionarima koja treba biti poput majčinske ljubavi – nesebična, neuvjetovana, trajna.
U nizu "U središtu" biskup Tomo Vukšić nastavlja razmišljanja uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
S. M. Vendelina Kvesić, misionarka u Brazilu, predstavlja pastoralno djelovanje karmelićanki Božanskog Srca Isusova i suradnju s laicima uključenima u buđenje „zaspalih" vjernike da se vrate k vjeri.
Kako je nastala ideja za uređenje kapele u Dalviku, mjestu s manje od 2% katolika, kao oazi katehetskih susreta i liturgijskih slavlja žive vjerničke zajednice, piše s. Celestina Gavrić, misionarka u Islandu.
O mladoj župi Kibula u biskupiji Kamina u DR Kongu piše njezin prvi župnik misionar fra Pero Čuić. U selu Kuluba, središtu župe živi oko 20 tisuća ljudi, a župi pripada još 7 sela od kojih u 3 može otići samo pješice, jer nema putova, a putovanja traju od 7 do 8 sati.
Don Danko Litrić, misionar u Ruandi, zahvaljuje dobročiniteljima uime djece i učenika: u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi – njih oko 1200 te oko tri tisuće vjernika u četvrti Kimihururi u gladnom gradu Kigaliju, gdje grade crkvu u čast Marije Pomoćnice.
Mjesečnik donosi sjećanje na umirovljenoga porečkog i pulskog biskupa i misionara Antuna Bogetića, koji je preminuo 19. travnja 2017., u 95. godini života, u Svećeničkom domu „Betanija" u Puli.
O evangelizacijskoj nakani Apostolata molitve: Da kršćani u Africi, po uzoru na Milosrdnog Isusa, daju proročko svjedočanstvo pomirenja, pravednosti i mira, razmišlja don Ivan Štironja.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi izvještaj o ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi, državnom natjecanju iz vjeronauka za osnovne i srednje škole, koja je od 5. do 7. travnja održana u Topuskome o temi „Misijska djelatnost Crkve". Slijede prilozi o misijskim aktivnostima u Aladinićima, Studencima, Prnjavoru, Lug Brankovićima, Brestju, Đakovu i Rijeci.
Nastavlja se rubrika fra Stojana Zrne "Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broj objavljen je prilog o primjernoj kršćanskoj ustrajnosti.
U rubrici "Misijski velikani" predstavljen je sluga Božji Daniele di Samarate, misionar i apostol gubavaca u Brazilu.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak