Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za svibanj 2018  

Objavljeno | 3.5.2018.

U Radosnoj vijesti za svibanj 2018. možete pročitati...

U uvodniku novog broja Radosne vijesti za mjesec svibanj, vlč. Antun Štefan poziva na povratak izvorima vjere i osobnom odnosu s Kristom. „Susreti s uskrslim Gospodinom iza zatvorenih vrata vratit će nam mir i spokoj, sigurnost u vjerničkom hodu, razumijevanju Pisma, i snagu za propovijedanje"- piše vlč. Štefan.

U rubrici „U središtu", dr. Snježana Mališa piše na koji način kršćanin daje svoj odgovor kada se nalazi u kriznoj situaciji: „Prijateljstvo, solidarnost, iskrenost i povjerenje postaju naš model djelovanja i naviještanja i upravo zbog njih postajemo osposobljeni za nalaženje novih oblika međusobnih susreta slavljenja koji uključuju više svjedočanstva kršćana i drugih ljudi dobre volje."

Rubrika „Iz života naših misionara" donosi brojne priče hrvatskih misionara. Sestre Bogdana Markić i Marta Čović iz Ugande pišu o svojim svakodnevnim dužnostima u Rushooki, gdje trenutačno živi deset redovnica i pet postulantica. Sestra Adriana Galić piše o proslavi Cvjetnice i Uskrsa u Nyantendeu u DR Kongo, a don Velimir Tomić izvještava iz misije Kisongo u Tanzaniji. Sestra Adelina Franov iz Čilea piše o obiteljskom pastoralu, koji je izrazito važan zbog trenutne društvene situacije u Čileu.

Sestre karmelićanke, koje će u svibnju proslaviti 15 godina boravka u Albaniji, donose priču o plodovima strpljive molitve i pouzdanja u Božju providnost.

Kako izgleda život misionarke u DR Kongo pojašnjava intervju sa sestrom Erikom Dadić.

U rubrici „Apostolat molitve" u mjesecu svibnju moli se na nakanu: „Da bi laici mogli vjerno ispuniti svoje specifično poslanje kreativno odgovarajući na izazove s kojima se susreće današnji svijet". Potaknut Papinom nakanom, vlč. Ivan Novak, ravnatelj PMD Bjelovarsko-križevačke biskupije, piše o djelovanju laika u svijetu koji je često usmjeren na ono materijalno i prolazno.

Rubrika „Vijesti iz Crkve u Hrvata" piše o 175. obljetnici osnivanja Papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva, koje je osnovao biskup Charles de Forbin-Janson. U istoj rubrici nalaze se i članci iz Malog Lošinja, Trogira, Aladinića, Livna i Sarajeva.

Nastavlja se rubrika „Životni put jednog misionara" o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.

U rubrici „Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je Svetog Augustina Schoefflera, misionara u Kini, koji je imao samo 29 godina kada je podnio mučeništvo.Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak