Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za travanj 2017.  

Objavljeno | 7.4.2017.

U Radosnoj vijesti za travanj 2017. možete pročitati...

U uvodniku misijskog lista Radosne vijesti za travanj vlč. Antun Štefan razmišljajući o poslanju misionara u duhu Isusovih riječi: Ja sam put, istina i život!, zaključuje da je put jedina metoda evangelizacije! „Za misionare kažemo da idu u misije, da su otišli u misije. Oni su se zaljubili u Isusa putnika. Duhovnost naših misionara zove se Put.“
U nizu "U središtu" biskup Tomo Vukšić nastavlja niz razmišljanja uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
Don Danko Litrić, misionar u Ruandi, piše o svetištu ukazanja Bl. Dj. Marije u Kibehu. S. Augustina Mesarić, misionarka u Rusiji donosi svjedočanstvo kako pokajanje i molitva donose životnu preobrazbu. S. Marta Nikolić, misionarka na Salomonskim otocima, izvještava o svećeničkom ređenju i mladomisničkom slavlju. Kako je to slaviti svetu misu u Tanzaniji?, opisuje misionar don Ante Batarelo.
Sugovornica ovog broja je s. Melanija Cvrtak, misionarka u Kosovu, koja sa s. Miroljubom Anđelić djeluju u župi Binč. Među stanovništvom ima mnogo starih koji svakodnevno trebaju njihovu pomoć: treba ih posjetiti, ohrabriti, izmjeriti krvni tlak, provjeriti uzimaju li lijekove i slično.
O evangelizacijskoj nakani Apostolata molitve: Da mladi velikodušno odgovore na zvanja, te ozbiljno razmisle o tomu da se posvete Bogu u svećeništvu ili posvećenomu životu, razmišlja don Ivan Štironja.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi priloge o Godišnjoj skupštini Papinskih misijskih djela u R. Hrvatskoj koja je održana u Đakovu te misijskim aktivnostima u Sarajevu i Kiseljaku.
Nastavlja se rubrika fra Stojana Zrne "Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broj objavljen je tekst o novoj misijskoj zajednici u Kabululu.
U rubrici "Misijski velikani" predstavljena je sv. Marija Bernarda od Srca Marijina Bütler, misionarka u Južnoj Americi.


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak