Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za veljaču 2017.  

Objavljeno | 9.2.2017.

U Radosnoj vijesti za veljaču 2017. možete pročitati...

U uvodniku misijskog lista Radosna vijest za veljaču vlč. Antun Štefan piše o misionarima koji nose terete svojih bližnjih te zaključuje da je takav pristup najbolji oblik evangelizacije.
U rubrici "U središtu" biskup Tomo Vukšić, nastavlja niz razmišljanja uz Dekret Drugog vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
S. Blaženka Barun, misionarka u DR Kongu, donosi svjedočanstva domaćih svećenika i misionara o bl. Alojziju Stepincu. O svakidašnjim granicama (ne)prepoznavanja bližnjega u potrebi, piše vlč. Marko Jukić, misionar u Peruu. Kako nam siromasi nam otkrivaju Isusa, otkriva fra Ivica Vrbić, misionar u Boliviji. O teškom životu i sretnom životnom rješenju za staricu i bolesnicu Jarmilu, piše s. Ivančica Fulir, misionarka u Ukrajini.
Intervju sa s. Mirjam Filipović, misionarkom u Haitiju donosi uvid kako djeca u Domu „Alojzije Stepinac“ postaju nositelji bolje budućnosti u svojoj domovini.
O evangelizacijkoj nakani Apostolata molitve: Da svi oni koji su potlačeni, osobito siromašni, izbjeglice i marginalizirani, mogu pronaći dobrodošlicu i utjehu u našim zajednicama. razmišlja don Ivan Štironja.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi priloge o misijskim aktivnosti iz Kopanica, Odžaka, Zagreba, Pitomače i Zaprešića te spomen na don Paulina Bjaževića, nekadašnjeg ravnatelja Papinskih misijskih djela u Hvarskoj biskupiji.
Nastavlja se rubrika fra Stojana Zrne "Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broj piše o žalosti i radosti u obitelji ravnatelja škole u jednoj od misijskih postaja.
U tekstu "Misijski velikani" predstavljena je sv. Petar Chanel, zaštitnik Oceanije.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak