Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za veljaču 2019.  

Objavljeno | 1.2.2019.

U Radosnoj vijesti za veljaču 2019. možete pročitati...

Novi broj Radosne vijesti za veljaču 2019. suočava nas s bitnim pitanjem već na samom početku, u uvodniku vlč. Antuna Štefana, Ravnatelja Papinskih misijskih djela RH, koji nas poziva da ne sumnjamo u ideale života.
Kongregacija za evangelizaciju naroda i Papinska misijska djela izdala su vodič za Izvanredni mjesec misija, listopad 2019. U tom okviru, mr. sc. Anita Treščec u rubrici „U središtu“ promišlja o temi – Crkva Kristova u misiji svijeta.
Naši revni misionari vode nas na put u daleki svijet. Najprije u Tanzaniju gdje se nalazi don Velimir Tomić koji nam govori o snazi zajedništva. S. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović u Haitiju svjedoče o ljubavi njihovih ljudi jednih za druge, ali i ljubavi prema Hrvatskoj. O. Milan Knezović poziva nas da dođemo k njemu u Brazil čuti zvuk crkvenog zvona u Vili Principal.
U intervjuu upoznajemo s. Mirjam Penić, misionarku u DR Kongo koja s nama dijeli iskustvo svojeg misijskog djelovanja.
Ivan Grinišin, ravnatelj PMD-a Križevačke eparhije, progovara nam uz nakanu apostolata molitve o tužnoj činjenici trgovanja ljudima.
U rubrici „Vijesti iz Crkve u svijetu“ spomenuli smo Svjetski dan bolesnika koji se obilježava 11. veljače i potaknuli sve na promišljanje o poruci pape Franje koji nas poziva sve da promičemo kulturu besplatnosti i dara. Osvrćemo se i na Svjetski dan mladih koji je održan u Panami, i otkrivamo važnost služenja Bogu i bližnjima te spremnost slušanja Božjeg glasa u tišini srca, po primjeru Marije, najutjecajnije žene u povijesti.
Vijesti iz Crkve u Hrvata obogatiti će nas različitim izvještajima o aktivnostima iz naših kršćanskih zajednicama diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji nam postaju inspiracija za daljnje misijsko djelovanje.
O. Gabrić iz Indije, u svojem Dnevniku, priča nam o ishrani stanovništva koje je više gladno nego sito.
Bl. Ivan de Prado, misijski je velikan kojeg upoznajemo, slika svih onih misionara koji postojano i hrabro svjedoče svoju vjeru.
 


Preuzmite najnoviji broj Radosne Vijesti Download

Povratak