Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za lipanj 2015.  

Published | 6/5/2015

U Radosnoj vijesti za lipanj 2015. možete pročitati...

U uvodniku lipanjskog broja misijskog lista "Radosna vijest" vlč. Antun Štefan povezuje osnivanje župnih misijskih zajednica diljem naših biskupija s događajem Duhova i zajedništvom koje je obilježavalo prvu Crkvu. U misijskoj suradnji važno je zajedničko djelovanje u koje se mogu uključiti svi sa svojim darovima i sposobnostima.
Dr. Milan Šimunović u članku "Kršćanski Bog – ne osamljen već trojstven" piše da „su jednoboštvo i troosobnost najizrazitija značajka kršćanskog poimanja i shvaćanja Boga. Isus Krist nam je progovorio o Bogu kao o jednomu, a u isto vrijeme se predstavlja kao njegov Sin i Poslanik i naviješta dolazak Branitelja i Posvetitelja – Duha Svetoga.“
Fra Miroslav Babić, misionar u Keniji, piše o oskudnom životu u izbjegličkom kampu u kojem ljudi žive već puno godina. Njihova odrasla djeca sklapaju brakove i kao mladi bračni parovi ostaju dijeliti nekoliko kvadratnih metara dotrajalih šatora s roditeljima.
Školske sestre franjevke, misionarke u DR Kongu, zahvaljuju dobročiniteljima koji su se uključili u akciju MIVA Hrvatska preko koje su dobile novo vozilo. Auto će misionarkama služiti na blatnjavim ili prašnjavim putovima kako bi svjedočile Božju ljubav.
O pripremama za gradnju nove crkve Majke Božje – Marije pomoćnice u naselju Kimihururi u glavom gradu Kigaliju, piše don Danko Litrić, misionar u Ruandi. Ova gradnja je, prema riječima don Danka, ostvarenje davne želje misionara salezijanaca i kruna svega njegovog misionarskog djelovanja te se preporučuje u dobrotu prijatelja misija.
Ozračje uskrsnog bogoslužja u ruskoj stepi donosi s. Augustina Mesarić, misionarka u Rusiji. Ona je s misionarom župnikom iz Tagangora putovala u udaljeno selo kako bi slavili sv. misu s jednom katoličkom obitelji, a tom prigodom u kući se okupilo više pravoslavnih vjernika.
Don Boris Dabo, misionar u Zambiji, piše o mladim navjestiteljima evanđelja koji su ga pratili na pohodu u misijsku postaju Ibolelo, od župe udaljenu 55 km, a putovanje je trajalo 3 sata. U tom selu misionar je bio pred jednu godinu pa su se kršćani s pravom radovali dolasku svećenika. Među njima ima desetak mladih i odraslih koji bi se željeli krstiti i jedan par za vjenčanje. Don Boris završava razmišljanjem: „Bože, hvala ti na ovomu našem malom prinosu i molim te za ove mlade koji su s nama, tu otraga i pjevaju ti. I daj, pošalji mi svećenika iz Hrvatske koji će ovo nastaviti, kad je domaćih još uvijek premalo.“
Sugovornik "Radosne vijesti" je misionar u Tanzaniji p. Tomislav Mesić. On ističe kako se na ljudima među kojima djeluje najprije primjećuje radost.
O misijskoj nakani apostolata molitve: „Da osobni susret s Kristom probudi želju u mnogim mladim ljudima da ponude svoje živote u svećeništvu ili posvećenom životu“, razmišlja varaždinski biskup Josip Mrzljak.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi prikaze misijskih aktivnosti iz Rijeke, Umaga, Šibenika, Zadra, Lug-Brankovića i Mostara.
Nastavlja se rubrika pokojnog misionara fra Stojana Zrne „Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broju objavljen je prilog o blagoslovu obitelji.
Vlč. Odilon Singbo u rubrici "Misijski velikani" predstavlja blaženu Irenu Stefani, misionarku u Keniji u prvoj polovici 20. st.
Najavljuje se 27. ljetni susret misionarki i misionara koji će se od 6. do 9. srpnja održati u Sisku.
 


Download the latest edition of 'Radosna Vijest' Download

Back