Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za lipanj 2017  

Published | 6/2/2017

U Radosnoj vijesti za lipanj 2017. možete pročitati...

 U uvodniku misijskog lista Radosne vijesti za lipanj vlč. Antun Štefan, uočavajući današnji mentalitet i imperativ uspjeha, razmišlja o misionarima koje uopće ne zanimaju rezultati i uspjesi. Njima je jedino važno da Isus raste te prepuštaju da Bog određuje njihovo plodonosno djelovanje: stostruko, šezdesetostruko ili tridesetostruko...
U nizu "U središtu" biskup Tomo Vukšić nastavlja razmišljanja uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
Vlč. Gabrijel Jukić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, kao misionar djeluje u Zambiji jednu godinu. Podijelio je s čitateljima svoja prva iskustva, osobito doživljaj misnih slavlja koja su isprepletena domaćim običajima. O odgoju i obrazovanju djece i mladih, piše s. Lenka Čović, misionarka u Ekvadoru. Kako su sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog pred više od 80 godina došle u Argentinu, piše misionarka s. Edita Lukić. Sestre su započele s podučavanjem djece emigranata, kojih je tamo bilo iz raznih zemalja, a ponajviše iz Hrvatske. S vremenom su razvile rad u školama, bolnicama i staračkim domovima. Danas je u Argentini osam sestara Hrvatica: pet aktivnih, a tri su starije i bolesne. Njihova kronika bilježi: istrošivši se radom na njivi Gospodnjoj, počivaju u miru: 65 sestara Hrvatica, 11 Slovenki i 3 Bugarke. O svom radu na Kosovu, među ljudima duboke pobožnosti i srdačnog gostoprimstva, piše misionarka s. Miroljuba Anđelić.
Sugovornici ovog broja Radosne vijesti su vjeroučenici Osn. škole Antuna Mihanovića Petropoljskoga iz Drniša sa svojom mentoricom s. Klarom Pavlović. Na ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi u Topuskom, na temu Misijska djelatnost Crkve, osvojili sjajno treće mjesto.
O nakani Apostolata molitve: Da se nacionalne vođe čvrsto zalažu za okončanje trgovine oružjem, koja čini žrtvama tolike nevine ljude, razmišlja don Ivan Štironja.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi priloge iz Mostara, Boća, Travnika, Zagreba, Trogira, Vinjana i Šibenika.
Započinje se objavljivati niz članaka u novoj rubrici Životni put jednog misionara o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića koji je donosio Isusa svima, a najviše siromašnima i zapostavljenima.
U rubrici "Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je sv. Ivana Alcobera Figueru i drugove, misionare u Kini u 19. stoljeću.


Download the latest edition of 'Radosna Vijest' Download

Back