Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za siječanj 2016.  

Published | 1/13/2016

U Radosnoj vijesti za siječanj 2016. možete pročitati...

Kako je Mali Isus obradovao ''dječje selo'' u afričkoj državi Čad, saznaje se u istinitoj božićnoj priči koju u uvodniku donosi vlč. Antun Štefan.
Jesu li današnje župne zajednice, usmjerene na "nalaženje zajedno" i "podjeljivanje sakramenata" ili na "lov na ljude", ali s Božjom mrežom praštanja i milosrdne ljubavi, što ove godine posebno ističemo, pita se dr. Milan Šimunović u članku Župna zajednica – "ribarska mreža".
Kakvi su bili susreti pogleda pape Franje i ugandskih kršćana za vrijeme Papinog pohoda Ugandi piše misionarka s. Vedrana Ljubić.
Zašto misionar don Danko Litrić, misionar u Ruandi, na misnim slavljima za prošli Božić, nije krstio nijednog kandidata može se saznati u njegom članu "Radosti Božića".
Kako se dječak Didi sprema za susret s Isusom, čitajte u članku s. Josip Šprajc, misionarke u Kamerunu.
S. Celestina Gavrić, misionarka u Islandu, piše zašto je nedavno po prvi put nakon 15 godina razgovarala s mjesnim biskupom na islandskom jeziku.
Što je tajna domaćih ljudi u Nigeriji da su zadovoljni i zahvalni u neimaštini, pročitajte u intervjuu s misionarkom s. Lucijom Vincek.
Kako nadvladati podjele među kršćanima, piše mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški, razmišljajući o misijskoj nakani Apostolata molitve.
Koje i kakve misijske aktivnosti su obilježile advent i božićno vrijeme u Neumu, Ljubuškom, Gromiljaku, Puli, Brod Moravicama, Zagrebu i Splitu, može se saznati u rubrici Vijesti iz Crkve u Hrvata.
Nastavlja se rubrika pokojnog misionara fra Stojana Zrne "Iz dnevnika jednog misionara", a u ovom broju piše kako su u misiji Tshibambi u Kongu raspravljali o pronalaženju rješenja za revniji kršćanski život.
Čime se odlikovao mučenik sv. Petar Chanel, misionar na otoku Futuni u Oceaniji, piše vlč. Odilon Singbo.
 


Download the latest edition of 'Radosna Vijest' Download

Back