Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za siječanj 2017.  

Published | 1/10/2017

U Radosnoj vijesti za siječanj 2017. možete pročitati...

U siječanjskom broju misijskog lista Radosna vijest mons. Luka Tunjić donosi promišljanje o Djelu sv. Djetinjstva i ulozi djece u kraljevstvu nebeskom.
U rubrici "U središtu" zahvaljuje se dr. Milanu Šimunoviću na njegovoj dosadašnjoj suradnji i predstavlja se novi suradnik u toj rubrici mons. Tomo Vukšić, biskup Vojne biskupije u Bosni i Hercegovini, koji će u nastavcima pisati razmišljanja uz Dekret Drugog vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
Rubrika „Iz života naših misionara"donosi dvije božićne priče: jednu iz Ekvadora od misionarke s. Klementine Banožić, te jednu s Haitija od misionarki služavki Malog Isusa. Objavljen je i tekst misionarke s. Agnezije Bilić o petoj obljetnici mučeničke smrti misionarke s. Lukrecije Mamić u Burundiju. U istoj rubrici može se pročitati zanimljiv tekst "U Simatapu treba poći" koji je napisao don Boris Dabo, misionar u Zambiji.
U ovom broju objavljen je intervju sa s. Lenkom Čović, redovnicom Zajednice Krista Misionara Molitelja, misionarkom u Ekvadoru. U tekstu se opisuje njezina svakodnevnica u Ekvadoru te značenje njihova djelovanja.
O misijskoj nakani Apostolata molitve razmišlja don Ivan Štironja te se osvrće na važnosti crkvenog zajedništva u današnjem svijetu.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u Hrvata" donosi brojne tekstove o misijskom djelovanju po župama u predbožićnom i božićnom vremenu.
U rubrici "Iz dnevnika jednog misionara" objavljen je tekst fra Stojana Zrna koji prikazuje kako izgleda misijsko djelovanje uz bolest malarije.
U tekstu "Misijski velikani" predstavljena je s Clara Agano Kahambu, misionarka koja je ubijena 29. studenoga 2016. godine u DR Kongu.


Download the latest edition of 'Radosna Vijest' Download

Back