Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Radosna vijest za srpanj/kolovoz 2017  

Published | 7/18/2017

U Radosnoj vijesti za srpanj/kolovoz 2017. možete pročitati...

U uvodniku ljetnog dvobroj misijskog lista Radosne vijesti mons. Luka Tunjić prenosi zapažanje misionara iz Afrike o mladiću koji na dan pojede šaku riže, a govori „kako ne biti Bogu zahvalan za ovo sunce koje me grije“. Kad god bi misionaru bilo teško, sjetio bi se vjere toga siromašnog mladića i išao bi naprijed.
U nizu "U središtu" biskup Tomo Vukšić nastavlja razmišljanja uz Dekret II. vatikanskog sabora "Ad gentes" o misijskoj djelatnosti Crkve.
O katekumenatu u Maroku piše misionarka s. Renata Relja. Kandidati za krštenje su stranci: studenti, emigranti i zaposlenici. Budući da je svećenicima zabranjeno krstiti muslimane u Maroku, Marokanci koji žele postati kršćani odlaze u druge zemlje kako bi primili kršćansku inicijaciju. Fra Filip Sučić, misionar u D. R. Kongu piše o vjerskom i društvenom životu u 25 misijskih postaja od kojih su neke udaljene 150 km od središta misije u gradu Kamini. Malu kršćansku zajednicu u mjestu Jumuiya u Tanzaniji predstavlja misionar don Bernard Marijanović. Kako su Milosrdne sestre Sv. Križa proslavile obljetnicu svog pedesetogodišnjeg služenja u Brazilu piše misionarka s. Beatrica Krstačić.
Sugovornica "Radosne vijesti" je s. Julienne Agossa, redovnica Družbe Marijinih sestara, rođena i odrasla u Beninu, studirala u Hrvatskoj, a govori o svom zvanju i tragovima koje su misionarke iz Hrvatske ostavile u njezinoj domovini.
O evangelizacijskoj nakani Apostolata molitve: Da naša braća i sestre koji su zalutali od vjere, po našim molitvama i svjedočenju Evanđelja, otkriju milosrdnu blizinu Gospodina i ljepotu kršćanskog života., razmišlja don Ivan Štironja.
Rubrika "Vijesti iz Crkve u svijetu" donosi izvještaj o Općoj skupštini Papinskih misijskih djela koja je održana u Rimu. U rubrici "Vijesti iz Crkve u Hrvata" su prilozi o Susretu misionara i misionarki u Šibeniku; Akciji MIVA kojom se promiče nabava vozila za misionare; pokojnoj misionarki s. Nataliji Bešlić te o različitim misijskim aktivnostima iz Boća, Kopanica i Zadra.
Nastavlja se rubrika Životni put jednog misionara o životu sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji.
U rubrici "Misijski velikani" vlč. Odilon Singbo predstavio je Sv. Franju Regisa, misionara u Kini u na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće.


Download the latest edition of 'Radosna Vijest' Download

Back