Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Towards the new evangelization  

Duhovni obrisi žene koja će obilježiti Crkvu

Na zahtjev svojega duhovnog vođe oca Jeana Würtza, mlada Pauline Jaricot promišlja o svojem životu, posebno o svojem obraćenju, i na poticaj tog svećenika sve zapisuje u bilježnice. Četiri rukom ispisane bilježnice postale su tako duhovna autobiografija mlade Pauline. Na takav način, pišući duhovni dnevnik, duhovnik joj omogućuje da prepozna važne trenutke svojega dotadašnjeg života i u njima razluči Božju volju za svoju budućnost.

Published | 3/23/2021

Read more


Pauline Marie Jaricot pronašla je svoj zvanje

Paulina je ostala uvijek na liniji poziva laika, ne pasivnih laika, već poduzetnih i aktivnih; ne na egocentrični način, već na način suradnje i uključivanja. Svoju vjeru izražavala je u djelima milosrđa, posebno prema 'novim siromašnima', rođenima iz ruševina Napoleonovog carstva, i dinamičnim misijskim zalaganjem, obilježenim velikom smjelošću. Ona je prototip kršćana laika Crkve II. vatikanskog sabora, angažiranih u zajednici kršćana. Upravo onakva kakve Crkva danas treba.

Published | 2/22/2021

Read more


Pauline Marie Jaricot − duhovna autobiografija

26. svibnja 2020. sveti otac Franjo odobrio je dekret kojim se priznaje čudo koje otvara put k proglašenju blaženom Pauline Marie Jaricot (1799. – 1862.), utemeljiteljice Djela za širenje vjere, prve misijske „društvene mreže“.
Pauline je pronašla svoj poziv i svoje mjesto u srcu Crkve. Njezini snovi i kreativna duhovnost teme su serijala U središtu časopisa Radosna vijest za 2021. godinu. 

Published | 1/3/2021

Read more


Back