vatikan.va hbk.hr PMD

Djeca iz Vinjana za djecu u Africi  

Objavljeno | 29.5.2017.

Vinjančani su uvijek imali osjećaja i ljubavi za siromašne, jer su i sami živjeli u siromaštvu, iako su se mučili i trudili poštenim radom živjeti i podizati svoje obitelji s brojnom djecom. Danas djeca u Vinjanima ne znaju što je glad, ali imaju osjećaja prema siromašnima i potrebnijima.
Jedanaesta je godina od dolaska župnika fra Denisa Šimunovića u Župu Vinjane, pa se na njegovu inicijativu svake godine sedamdesetak župljana, zajedno s prijateljima, uključi u akciju Kumstva u Kongu. Sa 100 eura godišnje najsiromašnija djeca mogu platiti učitelja, odjeću, školski pribor te, što je vrlo važno, dobiti dnevno jedan obrok.

Tu akciju, vođena primjerom starijih, podržala su i djeca iz četiri područne škole: Donji Vinjani, Lončari, Kukavice i Kutleše, koji školuju troje djece u Kongu. Usto su djeca nekoliko puta prikupljala novčana sredstva za gladnu djecu u Africi, kupovala „Caritasove“ narukvice i druge proizvode da bi pomogli siromašnijima. Mnogi su se u korizmi i došašću odricali slatkiša i novac davali za siromašne. Djeca Župe Vinjane vole pomagati drugima ne zato što imaju u obilju, nego zato što su naučena dijeliti s drugima!
Fra Denis Šimunović
 


Povratak