Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Drniš - Korizmene misijske aktivnosti  

Objavljeno | 15.4.2015.

Najmlađi članovi Župe Gospe od Ružarija iz Drniša i u ovoj su korizmi bili aktivni kao "mali misionari". Svojim odricanjem i molitvom trude se pomagati našim misionarima i djeci u misijskim zemljama.
Uz materijalnu pomoć nastoje u molitve uključiti naše misionare i misionarke. Članovi misijske zajednice na korizmene petke predmolili su pobožnost križnog puta, moleći za duhovne potrebe naših misionara i misionarki širom svijeta.

Za izbjeglicu Sambalude Hosi, iz Angole, koji je nastanjen na području Misije Ndjoko, u Zambiji, kod misionara Borisa Dabe, djeca su prikupila novčani prilog. Samvalude je molio za pomoć da može nabaviti umjetnu nogu, jer je svoju izgubio u građanskom ratu u svojoj zemlji. Djeca nižih razreda osnovne škole odazvala su se tomu pozivu te su skupila potreban prilog da bi ovaj čovjek lakše mogao uzdržavati svoju ženu i svojih četvero djece.
Najmlađe članice misijske zajednice sudjeluju i pridonose svojim radom, izradom krunica, da bi obradovale svoje vršnjake u misijskim zemljama. Jednom prigodom misionar Boris Dabo je rekao: "Krunica, krunica, krunica nema nikad dosta u misiji. Mogao bi krenuti cijeli paket krunica u Zambiju kad bi ih bilo i ne bi ih bilo previše." Tako smo se uključili i u tu akciju izrade krunica. Nemamo baš cijeli paket, ali poslat ćemo onoliko koliko su vrijedne ručice naših malih misionarki uspjele napraviti. Također imamo i akciju skupljanja i prodaje starog papira, a dobiveni prilog bit će namijenjen najsiromašnijima.
Uz te aktivnosti redovito sređujemo poštanske markice, koje šaljemo veliku prijatelju misija bratu Stjepanu Dilberu, a on dobiveni novac za markice šalje u misije.
Vjerujemo da će taj način rada i brige za misije obradovati mnoge kojima će pomoć stići, ali i nas koji sudjelujemo u pomaganju.
 
S. Augustina Vukančić
 


Povratak