vatikan.va hbk.hr PMD

MIVA–Blagoslov vozila  

Objavljeno | 5.9.2017.

Obilježavanje akcije MIVA u župnim zajednicama.

MIVA-Blagoslov-vozila-Sunja.jpg
 
SUNJA
Župa Sunja proslavila je 22. srpnja dan svoje nebeske zaštitnice, sv. Marije Magdalene. Tad su svi pozvani da u nedjelju dođu na sv. misu svojim omiljenim vozilima. U nedjelju je bio spomendan sv. Kristofora te se nakon mise u dvorištu crkve narod okupio na molitvu i blagoslov svojih prometnih sredstava. Bilo je ondje automobila, motora, bicikala, pa i dječjih kolica. Vjernicima su mladi i ministranti podijelili blagoslovljene sličice sv. Kristofora, zaštitnika vozača i vozila, a vjernici su za to ostavili dobrovoljni prilog. Skupljeni prilog je proslijeđen za akciju MIVA. Župnik vlč. Ivan Faletar okupljenima je progovorio o toj akciji i problematici vozila i puteva kojima se koriste naši misionari u misijskim zemljama, također poželjevši svojim vjernicima da i oni sretno i s Bogom prelaze vozilima svoje kilometre. (Andrea Brleković)
 
MIVA-Blagoslov-vozila-Punitovci.jpg

PUNITOVCI
I ove se godine u Župi Punitovci slavio blagdan svetog Kristofora. Nakon nedjeljnoga euharistijskog slavlja župljani su se pred župnom crkvom sv. Ladislava kralja okupili na zajedničku molitvu za blagoslov svojih prijevoznih sredstava, automobila i bicikala te prikupili priloge za akciju MIVA.
Tijekom svete mise punitovački župnik dr. sc. Đurica Pardon rekao je da kao što je naš Otac Nebeski nježan i pažljiv prema nama, tako smo i mi pozvani biti nježni i pažljivi jedni prema drugima. Pozvani smo paziti na svaku sitnicu da bi naš život bio ugodniji i ljepši, kako nama, tako i našim bližnjima. Tako su župljani tijekom molitve za blagoslov njihovih vozila molili da budu pozorni u prometu, da bi njihova putovanja bila što ljepša i ugodnija i za njih i za druge oko njih. Nakon blagoslova vozila i putnika te molitve svi okupljeni su dobili naljepnice sa slikom svetog Kristofora. Župnik je napomenuo da bi te naljepnice trebale biti podsjetnik tijekom vožnje da je život vrijedan i da moramo misliti na vlastitu sigurnost i sigurnost naših bližnjih. (Tanja Čatić)

Povratak