Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Sućut nacionalnog ravnatelja PMD Hrvatske provincijalu Hercegovačke franjevačke provincije fra Milje  

Objavljeno | 18.4.2020.

Poštovani oče Provincijale, upravo sam saznao tužnu vijest da je preminuo naš misionar fra Ante Kutleša. S njime sam bio dugo godina povezan, baš kao i sa fra Filipom i fra Perom, najprije kao misionar, a potom i kao ravnatelj Papinskih misijskih djela.

Bio je izvanredan čovjek, svećenik i franjevac. Možemo biti ponosni svi mi koji smo s njime živjeli i drugovali. Bio je sjajan misionar, požrtvovan, sućutan, svet...zaljubljen u Isusa i ljude do kraja.
Zadnji put sam ga sreo u srpnju na mladoj misi njegovog rođaka u Zagrebu. Isti je bio kao i uvijek, srdačan, jednostavan, drag.
Vama, poštovani oče Provincijale, i svoj braći franjevcima, u ime Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u moje osobno ime i u ime Nacionalnog ureda PMD, u ime ravnatelja PMD nad/biskupija u Hrvatskoj kao i u ime misionara i misionarki, izražavam iskrenu molitvenu prisutnost i najdublje osjećaje poštovanja i sućuti. Iskrena sućut i njegovoj obitelji. U fra Anti smo imali sjajnog čovjeka, svećenika, franjevca i misionara.
Gospodin mu je zasigurno pripremio najljepše mjesto u svojemu kraljevstvu. 
 
Vlč. Antun Štefan
nacionalni ravnatelj
Papinskih misijskih djela u RH


Povratak