Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Svete mise za misije – moj doprinos misijama  

Objavljeno | 23.3.2021.

Već dugo i s radošću čitam Radosnu vijest i pratim rad i zalaganje naših misionara širom svijeta. Svojim molitvama pratim njihove napore i molim neka ih Božji blagoslov sve prati.

U jednom broju časopisa iz 2008. godine pročitala sam članak o „misnim intencijama za misije“. U njemu se poziva čitatelje, ako imaju osobnih ili zajedničkih misnih nakana, da ih pošalju Papinskim misijskim djelima da bi ih se moglo proslijediti biskupijama u misijama diljem svijeta. Svećenici ondje oskudijevaju u svemu.
Moram priznati da me članak dirnuo, a molba potaknula. I otada svoje misne nakane rado pošaljem za misije, da svojim prinosom barem malo pomognem siromašnim svećenicima u misijama.
Veseli me što nisam sama. Osobno potičem svoje susestre, ali i sve dobronamjerne da se na taj način uključe u naviještanje radosne vijesti diljem svijeta. Rado pozivam i sve vas koji čitate ovaj članak – darujte svoje misne nakane za misije! Dajući misnu novčanu naknadu za svoju nakanu, u isto vrijeme pomažemo i svećeniku i njegovim vjernicima. Ne ćemo možda nikada otići u neku misijsku zemlju avionom, ali po svetoj misi koju će svećenici služiti za nas u misijama to zasigurno hoćemo. Na najbolji i najsigurniji način. Tako najprije žrtvujemo svoju želju da sami budemo na misi po našoj nakani, a u isto vrijeme se po misi povezujemo s mnoštvom vjernika, s braćom i sestrama, sa siromasima po svijetu, koji mole za nas i na naše nakane! Nema snažnije molitve i dobročinstva za misije od dara svete mise.
Gospodin neka blagoslovi i čuva sve naše misionare i neka im on bude plaća i nagrada za sve žrtve i napore! Svim misionarima i čitateljima Radosne vijesti želim milostima ispunjenu ovogodišnju korizmu.
 
S. Agneta Sakač


Povratak