Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Udbina–Započela godišnja skupština Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj  

Objavljeno | 6.3.2018.

Misom u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini započela je 5. ožujka godišnja skupština Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. Misno slavlje je predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s mons. Milom Bogovićem, biskupom u miru, vlč. Antunom Štefanom, nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela Hrvatske i nad/biskupijskim ravnateljima Papinskih misijskih djela svih hrvatskih nad/biskupija.
Na početku susreta vlč. Antun Štefan predstavio je vjernicima sve biskupijske ravnatelje PMD i prenio pozdrave mons. Slobodana Štambuka, hvarsko-bračko-viškog biskupa i predsjednika Vijeća HBK za misije. Biskup Križić je u propovjedi zahvalio svim velikodušnim osobama koje su pošle u daleke zemlje, ostavivši svoju komotnost, naviještati Radosnu vijest i služeći onima koji su u duhovnoj i materijalnoj bijedi, dijeleći s njima njihovu muku i tjeskobu i privodeći ih Isusu. Također je zahvalio svima koji pridonose materijalno i molitvom za misije, posebno istaknuvši da evangelizacija nema uspjeha bez Caritasa, bez dobrote i ljubavi. Biskup Križić sve je potaknuo na molitvu za misionare i misije po uzoru na sv. Tereziju Avilsku i sv. Malu Tereziju.
Na kraju misnog slavlja okupljene ravnatelje pozdravio je upravitelj svetišta vlč. Josip Šimatović te uručio prigodne darove za biskupa Štambuka, te vlč. Antunu Štefanu i mons. Luki Tunjiću, nacionalnom ravnatelju PMD BIH.


Povratak