Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Velika Gorica-"Misijske kućica" ispred crkve  

Objavljeno | 10.1.2017.

Uoči svetkovine Krista Kralja ispred župne crkve Navještenja Bl. Dj. Marije u Velikoj Gorici osvanula je drvena kućica. Za vrijeme prve jutarnje mise "misijska kućica" otvorila je svoja vrata i prozore, kroz koje se mogao vidjeti i plakat "Idite po svem svijetu…", nudeći adventske vjenčiće.

Tijekom došašća, unatoč poprilično niskim temperaturama, neumorne i vrijedne župljanke volonterke prodavale su u "misijskoj kućici" prigodne predmete, koje su izradile vrijedne ruke članova misijske zajednice. Bilo je ondje jaslica, anđela različitih oblika i veličina, maštovitih ukrasa za bor i kuglica, platnenih ukrasnih vrećica, mirisnih lavandi, slika s božićnim motivima, božićnih čestitaka…
Cjelokupnu akciju koordinirala je časna sestra Matija Popović, koja djeluje na području Župe, a oglašavajući prodaju na nedjeljnim misama, podržao i blagoslovio župnik Norbert Ivan Koprivec.
Četvrte nedjelje došašća dobre i vrijedne župljanke ispekle su kolače, pa je kućica "zamirisala" i po njima. Na dan božićne ispovjedi, 19. prosinca, kućicu je zazelenjela božićna pšenica, također ponuđena za prodaju.
Sve ponuđeno na štandu imalo je dvostruko dobru namjenu – kupljenim maštovitim predmetima iz bogate ponude župljani će nekoga obradovati ovog Božića, a ujedno pomoći najsiromašnijima u dalekim zemljama, jer je sav prihod od prodaje namijenjen za misije.
 
Tekst: Snježana Kirinić Grubić


Povratak