Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Zagreb - Misijski dan Družbe sestara franjevki misionarki iz Asiza  

Objavljeno | 10.10.2014.

Družba sestara franjevki misionarki iz Asiza (SFMA), koja djeluje u Hrvatskoj od 1960., proslavila je Misijski dan Družbe 7. rujna 2014., zadnjeg dana u Korizmi za zvanja, koju sestre obilježavaju svake godine od Velike do Male Gospe.
U tom vremenu sestre u Hrvatskoj odriču se svakog voća, dok se sestre u Italiji i nekim drugim dijelovima svijeta odriču grožđa, prema tradiciji Družbe, a u korist potrebitijih zajednica Družbe. Ove godine svoj novčani prilog namijenile su za potrebe zajednice u Vijetnamu, kako bi sestre mogle obnoviti kuću u kojoj će se za redovnički život pripremati mlade djevojke – budućnost Družbe, trenutno njih dvanaest.
Živeći iz dana u dan svoj misijski zanos, redovnice ga ostvaruju u susretu s ljudima koji traže nekoga tko će ih saslušati, komu će moći povjeriti svoje poteškoće, znajući da će ih redovnice pratiti svojim molitvama i tihim žrtvama, zatim u radu s djecom i mladima, kojima nastoje usađivati kršćanske vrjednote. Koliko mogu, pomažu i materijalno, dijeleći od onoga što imaju.
 
S. Ljubica Bosilj


Povratak