Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Zahvalnica misijskoj volonterki godine  

Objavljeno | 5.12.2018.

Papinska misijska djela ustanova je Katoličke Crkve koja pomaže djelovanje misionara u misijskim zemljama diljem svijeta. Uz širenje Evanđelja i kršćanstva misionari se brinu za djecu i odrasle koji trpe od neishranjenosti i gladi, započinju opismenjavanje i otvaraju škole, brinu se za zdravstvenu zaštitu, uče ljude obrađivati zemlju na napredniji način i potiču cjelokupni napredak jednostavnih i siromašnih domaćih ljudi. Propovijedanje Evanđelja treba biti uvijek praćeno brigom za različite ljudske potrebe kako bi ljudi u kršćanima prepoznali istinske Isusove učenike kojima se i sami žele pridružiti! Bogu hvala i kod nas ima misionara!
 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela Hrvatske vlč. Antun Štefan, proglasio je Nikolinu Verbić – misijskom volonterkom 2018. godine.
 
Ovo imenovanje zahvala je Nikolini na dobroti i ljubavi koju je pružila sudjelovanjem u različitim misijskim aktivnostima. U ime PMD, vlč. Štefan zaželio je Nikolini obilje Božjeg blagoslova i da njezin primjer bude poticaj i poziv mladima da se uključe u misijski pastoral i tako daruju svoj prinos širenju Evanđelja u Hrvatskoj. Istaknuo je i da su misijski volonteri pravi misionari jer, makar i nisu otputovali daleko, oni svojim trudom i zalaganjem čine velike stvari koje ostaju zapisane u vječnosti. „Odlazak u daleke krajeve počinje prvim korakom u svojoj okolini“, istaknuo je vlč. Štefan.  Djelo ljubavi učinjeno prema bližnjemu, potvrda je naše ljubavi prema Bogu i Nikolina to dobro zna te stoga punog srca u skromnosti poručuje: „Dio sam misijskog kruga.“ Dodatnu radost pružila je činjenica da Nikolina 5. prosinca slavi svoj rođendan, te će ovo rođendansko iznenađenje zauvijek pamtiti.
 


Povratak