Izvanredni mjesec hbk.hr PMD

Završio 31. Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata  

Objavljeno | 3.7.2019.

Na blagdan Sv. Tome apostola, 3. srpnja, misnim slavljem u kapelici samostana Službenica milosrđa na Kamenu u Splitu, kraju je priveden 31. Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata.
 

Svetu misu, u zajedništvu s okupljenim misionarima i nacionalnim/ dijecezanskim ravnateljima PMD-a u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, predvodio je predsjednik Vijeća za misije HBK, krčki biskup mons. Ivica Petanjak.
 
Tijekom mise propovijed je uputio dijecezanski ravnatelj PMD-a Splitsko-makarske nadbiskupije, don Jakoslav Banić. „Promišljajući o ovomu što smo čuli u Evanđelju, i što slušamo i sve ono što se događalo ovih dana: kad smo preuzeli organizaciju susreta bilo je 'ma mi to možemo', onda se javio strah, nesigurnost, zabrinutost... U svemu tomu događa se da se više oslanjamo na sebe, a ne na Gospodina, u ime Gospodina sve činimo... Ali sebi postavljam pitanje – koliko sam dao prostora da Gospodin radi, da on radi preko mene, a ne da ja sve radim u Njegovo ime. Ono što sam ja u njegovo ime radio – sigurno nije ispalo dobro, ali ono što je On radio preko mene/ nas ispalo je dobro. Kad govorimo o Sv. Tomi – počeli smo sa Sv. Petrom – ja vjerujem kako smo mi slika svih tih apostola, nisu se ni oni uvijek slagali, ali opet su znali biti radosni. Ja sam poput Tome stavio ruku i rekao 'Isuse vjerujem', kazao je don Jakoslav, te se potom osvrnuo na sve ono što ga je brinulo tijekom ovih dana, ali i uputio zahvalu, najprije Bogu jer je sve prošlo s Njegovim blagoslovom, ali i svima koji su na razne načine bili dijelom ovoga susreta. Na kraju je istaknuo kako su misionari bili poseban blagoslov za ovu nadbiskupiju.
 
Na kraju mise don Jakoslav je prenio pozdrave i dobrodošlicu riječkog nadbiskupa mons. Ivana Devčića koji će biti domaćin sljedeće godine, u prigodi 32. susreta misionara Crkve u Hrvata. Poslije doručka uslijedili su srdačni pozdravi svih onih kojih su sudjelovali na ovogodišnjem susretu.
 


Povratak