Ksaverska cesta 12a, 10000 ZAGREB
01/ 56 35 055
missio.croatia@misije.hr
Ponedjeljak-petak: 8:00 - 16:00

Facebook

Instagram

SVJETSKI DAN MISIJA 2022.

Svjetski dan misija, koji svake godine obilježavamo predzadnje nedjelje u listopadu, prigoda je da se uvijek iznova prisjetimo da smo kao kršćani svi pozvani biti misionari, pozvani biti svjedoci Božje spasenjske ljubavi prema svakomu čovjeku.

U tom duhu i papa Franjo piše svoju ovogodišnju poruku za Svjetski dan misija, pod geslom: „Bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1, 8).

Tijekom povijesti, a i danas, mnogi pojedinci, u zajedništvu s Crkvom, išli su i idu „sve do kraja zemlje“ (Dj 1, 8) navješćujući radosnu vijest Isusa Krista, čineći djela milosrđa, kojima omogućuju svakomu dostojanstven život. U takvu djelovanju vidi se zajedništvo i snaga Crkve. Dok naši misionari idu u misije ad gentes, među narode koji još nisu čuli Božju riječ, mi koji ostajemo u svojim sredinama pratimo ih svojim molitvama i konkretnom pomoći te na taj način svjedočimo svoju međusobnu ljubav i univerzalnost Crkve onima koji su oko nas. Tako dajemo primjer, svjedočimo, jer osim navještaja ljudi trebaju i primjere, i to one koji potkrepljuju što propovijedamo i koji ih potiču da onda i sami djeluju.

Najsvjetliji primjer zauzeta djelovanja unutar vlastitog okruženja nudi nam lik blažene Pauline Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere, koju je papa Franjo proglasio blaženom u svibnju ove godine.

Da bismo trajno poticali na promišljanje o svojem kršćanskom pozivu na svjedočenje, pripremili smo animacijske materijale za Svjetski dan misija koji se ove godine obilježava 23. listopada. Vjerujemo da ćete se uz ponuđene materijale kvalitetno pripraviti za obilježavanje Svjetskog dana misija, ali da će vas oni i potaknuti da nosite misije u svojem srcu tijekom čitave godine.

Zahvaljujemo za svu ljubav koju iskazujete našim misionarima svojim žrtvama, molitvama i darovima. Neka vam Gospodin obilno uzvrati!

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju i rado ćemo pomoći: missio.croatia@misije.hr

„Stvorena sam da volim i da djelujem. Moj samostan je svijet.“ (bl. Pauline Jaricot)